Három Csörgő bajnoki címe

A kadettok mezőnyében a kötöttfogás után a szabad- fogásban is a dél-szlovákiai klubok versenyzői játszották a prímet, négy bajnoki diadallal kerültek rivaldafénybe a korosztály Dunaszerdahelyen lezajlott országos bajnoksá-gán, melyen a női szakág képviselői is megmérettettek.A fiúk erőpróbáján a vá

A kadettok mezőnyében a kötöttfogás után a szabad- fogásban is a dél-szlovákiai klubok versenyzői játszották a prímet, négy bajnoki diadallal kerültek rivaldafénybe a korosztály Dunaszerdahelyen lezajlott országos bajnoksá-gán, melyen a női szakág képviselői is megmérettettek.

A fiúk erőpróbáján a városi sportcsarnokban tizenkilenc klub hatvanöt birkózója tíz súlycsoportban mérte össze tudását. A vendéglátók mezében a Csörgő fivérek, Tamás és László, játszották a prímet, a testvérpár újabb bajnoki aranyéremmel gyarapította gyűjteményét. „Az 51 kg-os súlycsoportban Csörgő Tamás remekelt. Először rimaszombati, majd kassai ellenfelét fektette két vállra, a döntőben pedig rimaszombati vetélytársát 4:2-es állásnál egy remekbe szabott akciót követően betusolta. Az 55 kg-os súlycsoportban Csörgő László brillírozott. Első körben a nagy riválisával, a sninai Bobríkkal csapott össze, magabiztos 14:4 arányú technikai tusgyőzelmet aratott. A folytatásban rimaszombati és bősi ellenfelét fektette két vállra. A döntőben sem bízott semmit a véletlenre, rimaszombati riválisát még az első félidő elején tussolta. Egyébként László már négy bajnoki aranyéremnél tart. Gaál András a fináléig menetelt a 60 kg-os súlycsoportban. Csapatversenyben a második helyen zártunk – elevenítette fel övéi remeklését Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A bősiek mezében Csörgő Áron ezúttal is igazolta kivételes képességeit. „Áron korosztályát tekintve még idősebb diák, orvosi engedéllyel és szülői beleegyezéssel állhatott csatasorba a viadalon, melyen a 80 kilós súlycsoportban utasította maga mögé ellenfeleit” – ecsetelte védence helytállását Meton Krisztián, a bősiek elnök-főedzője.

„Előbb februárban kötöttfogásban, ezúttal szabadfogásban diadalmaskodott a 45 kilós súlycsoportban Galbavý Albin” – summázta tanítványa idei bajnoki dupláját Megály Mihály, a marcelházaiak trénere.

A rendezvényen somorjai, komáromi és rimaszombati birkózók is dobogós helyezést produkáltak.

Ami a gyengébb nem párharcait illeti, a bajnoki címek tekintetében a dunaszerdahelyiek (Hegedűs Réka, Juhász Mária, Kósa Kata) és a nagymegyeriek (Németh Dorina, Kocsis Rebeka, Molnár Zsuzsanna) voltak a hangadók, mindkét klub három bajnokkal büszkélkedhet. A bátorkesziek (Kovács Vanesa), a komáromiak (Rigó Nikoletta), a marcelházaiak (Tóth Krisztína) és a somorjaiak (Molnár Veronika) egy-egy bajnoki címet szereztek. A legtöbb aranyérmet – szám szerint kilencet – viszont a rimaszombatiak gyűjtötték be. Mivel a korosztályukban, súlycsoportjukban a gömörieknek nem akadt ellenfelük, így csupán első helyezettként zárták a bajnokságot. A pontokat érő helyezéseknek köszönhetően a csapatversenyt is megnyerték.

A bajnokság tényei a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?