Harmincöt góllal melegítettek az olaszokra a magyar lányok

Zsuzska0620
Budapest |

A magyar női vízilabda-válogatott roppant magabiztos, 35:4-es győzelmet aratott az úszó-világbajnokság vízilabdatornájának első napján Kolumbia ellen. A magyarok 9 gólját szlovákiai születésű játékos lőtte.

Bár a mobil lelátók még nem teltek meg, a magyar válogatott szép számú közönség előtt és jó hangulatban ugrott medencébe a margitszigeti legendás Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A kiskövesdi Máté Zsuzsannára kezdőként, a pöstyéni születésű Rybanská Natašára a cserepadon számított Bíró Attila szövetségi kapitány. A mérkőzés már az első percekben eldőlt, a világbajnokságon debütáló kolumbiai válogatott pedig láthatóan már az első negyed után elfáradt. Ezt 8:2-re nyerték Szi- lágyi Dorottyáék, a továbbiakban pedig 12:0, 7:0 és újfent 8:2 került be a jegyzőkönyvbe. A meccs legeredményesebbje Rybanská Nataša volt 6 góllal, aki leginkább látványos távoli átlövésekkel vétette magát észre, de Máté Zsuzsanna is lőtt egy pazar felső kapufás gólt és 3 találata mellett 1 labdaszerzéssel és két blokkolt lövéssel zárt. A mérkőzés legjobbjának járó Benedek Tibor-díjat az 5 gólt szerző Leimeter Dóra kapta.

„Hatot lőttem? De jó nekem! – nyugtázta nevetve a mixzónában néhány perccel a mérkőzés után Rybanská. – Fontos, hogy be tudtuk lőni a medencét. Ma a meccs előtt még egy hosszú, de fontos, kétórás edzésünk volt, úgyhogy még nem volt minden az igazi. De ráhangolódtunk a helyszínre, a bemelegítésre és élveztük a szurkolók jelenlétét is. Szerdától már ezt máshogy kell kezelni. Remek kezdés volt” – nyilatkozta az UVSE játékosa.

A magyar válogatottból minden mezőnyjátékos betalált hétfő este. Utolsóként a nemrég honosított, francia származású Geraldine Mahieu „Zsuzsi” lőtt a kapuba, ezt pedig még talán a gólszerzőnél is nagyobb mosollyal nyugtázta Máté Zsuzsanna. „A lányokkal megbeszéltük, hogy jó egy ilyen bemelegítőmérkőzéssel kezdeni a világbajnokságon. Megegyeztünk, hogy mindenkivel szeretnénk gólt lövetni. Zsuzsi maradt a végére és nagyon örültem neki, hogy meglőtte az első magyar gólját. A szüleim és a barátom is itt voltak ma, nagyon örültem nekik is, meg is találtam őket a lelátón, integettünk egymásnak. De ez most ennyi volt, már az olaszokra készülünk – kezdte az értékelését a mindig mosolygós Máté.

A csoport másik mérkőzésén Olaszország 7:7-es döntetlent jászott Kanadával. Ugyan a mérkőzés nagy részében az olaszoknál volt az előny, a kanadai válogatott rendre egyenlíteni tudott és a végén még a győzelemre is volt esélyük. A magyar válogatott ma az olaszokkal játszik majd. Előzetesen úgy tűnt, ez a mérkőzés dönthet a csoport első helyéről, de úgy tűnik, ebbe akár még a kanadaiak is beleszólhatnak.

„Mivel az olaszokkal játszunk legközelebb, csak arra fókuszálunk. Ismerjük őket, Tenerifén a világligában is játszottunk ellenük. Készültünk is már rájuk, tartottunk »olasz napokat«, amikor az ő támadásaik és védekezésük ellen készültünk, de még ki fogjuk videózni az első meccsüket is. Kanadával is voltunk edzőtáborban, de egyelőre csak a szerdai meccs van a szemünk előtt” – válaszolta kérdésünkre Máté Zsuzsanna, aki az egyre erősebbnek tűnő csapatszellem egy-két titkát is elárulta nekünk. „Biztos vagyok benne, hogy az egész felkészülés és az erdélyi túránk is segített, hogy még összetartóbbak legyünk. Úgy érzem, hogy minél többet vagyunk együtt, annál jobb csapat is jön létre” – zárta a Ferencváros bekkje.

A magyar válogatott 21 órától ugrik medencébe az olaszok ellen, az A csoport másik meccsén 19.30-tól Kanada a kolumbiaiakkal mérkőzik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?