Hárman már továbbjuthatnak

Róma/Madrid/Lyon/London. Rendületlenül zajlik a nemzetközi futballélet. Még alig feledtük (ha feledtük) a válogatottak Európa-bajnoki selejtezőit, s most újra itt van a hagyományos „futballcirkusz”, a Bajnokok Ligája. Ma nyolc meccset játszanak, három csapat biztosíthatja helyét a 16 között.

Ronaldo (sötét mezben) ma este végre bemutatkozik a Bajnokok Ligájában(Reuters-felvételHogy melyek azok? A táblázatokat figyelve nem nehéz kitalálni: elsősorban is az Arsenal és a Valencia. Ha nyernek, függetlenül a többi eredménytől, a nyolcaddöntőben érezhetik magukat. Egyébként a legutóbbi bajnokin (Everton 1:2) megszakadt a londoni „ágyúsok” 30 meccsig tartó veretlenségi sorozata, méghozzá úgy, hogy a második gólban benne volt Seaman kapus is: a 17 éves Rooney 25 méterről lőtte ki a nálánál 22 évvel idősebb hálógondnok kapujának jobb felső sarkát. Hiába no, nem véletlenül mondták már korábban róla, hogy kontinensünk „leglustább” kapusa. Potyagól a vb-n, potyagól a macedónok ellen, potyagól Liverpoolban. De még is véd. Ma az Auxerre löketeit kellene hárítania. A franciák a szombati bajnokin három sima „fát” kaptak Lyonban, s London sem ígérkezik fukarnak. Akkor is továbbjuthat az Arsenal, ha döntetlenezik és a a Dortmund nyer a csoport másik meccsén. Nem lesz könnyű, mert a PSV Eindhoven szívós csapat, és egyébként is, a holland futball fizikális szempontból közel áll a némethez, játékosságban talán jobb is. De miket beszélünk itt össze-vissza, hisz mindkét együttesben hemzsegnek a légiósok. Annyit elmondhatunk a PSV-ről, hogy a két hazai meccsén (Arsenal, Dortmund) durva védelmi hibák után szenvedett vereséget. A Dortmund pedig a vasárnapi bajnokin azért nem tudott gól rúgni hazai pályán az újonc Bielefeldnek, mert Amoroso, Koller, Rosický öt-hat méterről sem találták el a kaput.

A B-csoportban a Valencia a király. Negyedik egymás utáni győzelme Bázelban gondtalanná tenné életét, de vigyáznia kell a svájci bajnokra. A zsolnaiak is lenézték a selejtező előtt, a Celtic is, aztán most már négy pontot szerzett a főtáblán. Sajnálják a spanyolok, hogy sérülés miatt nem játszhat Aimar, az argentin csillaguk. Moszkvában rossz a hangulat, a Szpartak két éve nem tud nemzetközi kupameccset nyerni, elvesztette korábbi szerepét kontinensünk labdarúgásában. Ma azt a Liverpoolt fogadja, amely három hete egy ötöst rámolt be neki. Heskey és Owen pihent a szombati bajnokin (a „vörösök” 1:0-ra nyertek Leedsben), az orosz fővárosban azonban pályára lépnek. A Szpartak javára mondható, hogy otthonában még sohasem kapott ki angol csapattól.

Végre bemutatkozik a BL-ben a vb-gólkirály Ronaldo. Fenomeno már játszott a Santander elleni bajnokin, de a madridi szupercsapat (Figo és Raúl nélkül) 2:0-s vereséget szenvedett. Most az AEK-nak kell visszavágnia, a görögök ugyanis voltak olyan bátrak, hogy három gólt rúgtak neki (addig senkitől sem érte találat a Realt). Ha Raúlék nyernek, akkor csak a nagyon-nagyon spekulatív elmélkedés következtében kialakult helyzet akadályozhatja meg őket a megérdemelt továbbjutásban. A C-csoport másik meccsén az AS Roma a góliszonyban szenvedő Genket fogadja, a „farkasok” nélkülözni fogják a sérült Tottit, de így is esélyeseknek számítanak, állítólag kezdik visszanyerni formájukat.

Bonyolult a helyzet a D-csoportban, ahol a pillanatnyi listavezető Lyon az Intert látja vendégül. A hazaiak nem voltak szívélyes vendéglátók a legutóbbi bajnokin, hármat rúgtak az Auxerre-nek, három héttel ezelőtt kettőt mai ellenfelüknek Milánóban, ahol állítólag leiskolázták a Vieri nélkül felálló olaszokat. Ma Cannavaro és az urguayi Recoba fog hiányzoni a kék-feketék csapatából. Komplett lesz viszont az újdonsült norvég bajnok Trondheim (tizenegyedszer lett első, egymás után nyolcadszor szerepel a BL-ben), és abban bízik, hogy Amszterdamban majdnem olyan hideg lesz, mint északon van, s ez majd kedvez nekik az újjáalakított és ismét a csúcsra igyekvő Ajax elleni meccsen. Ha ezen múlna. A norvégok amolyan „rúgd és fuss” focit játszanak. Le is nézik őket, mondván, a világ legjobb labdarúgói – labda nélkül. De hát ahogyan láthattuk, tavaly nagyon-nagyon leiskolázták a szlovák bajnok Intert a selejtezőben. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?