Harmadszor ülhetnek a bajnoki trónra a hodosiak és a dunaszerdahelyiek

<p>Asztaliteniszben a Csallóköz uralja a szlovák extraligát. Két éve ugyanazok a csapatok nyerik a bajnoki címet: a férfiaknál a hodosi, a nőknél a dunaszerdahelyi. Ma és holnap következhet sorrendben a harmadik aranyéremszerzés.</p>

A sikerhalmozás hátterében a hodosi Kmeť fivérek állnak: Jozef a helyi férficsapat feje, Vladislav a dunaszerdahelyi női alakulat fenntartó figurája. Országos méretekben most járnak a csúcson, és már csak az utolsó lépésük hiányzik ahhoz, hogy védenceikkel újabb egy évre a csapatbajnoki cím birtokosai legyenek. Mert náluk az a szokás, hogy egyszerre, szinte napra pontosan viszik haza a bajnoki trófeákat.

Hodoson ma este (18.00) kezdődik az utolsó évadbeli extraligás találkozó. A keddi gyűgyi odavágó után a bajnoki döntő visszavágója következik a helyi férficsapat és vendége, a Hontianske Trsťany/Dudince között. Az első mérkőzés a csallóközi alakulat 5:1-es győzelmét hozta, s a bajnoki címhez két meccset kell nyerni. Ha ma nem jönne össze, holnap (16.00) ismét találkozik a két döntős, és újra a hodosi kultúrházban. „Mi már azzal nemigen számolunk, de a sportban minden előfordulhat. Esélyesek vagyunk, mégsem szabad lebecsülni az ellenfelet. Reméljük, megnyerjük a második összecsapást is. Először fordul elő, hogy falunk kultúrházában játsszuk a bajnoki döntőt – újságolta Jozef Kmeť hodosi klubelnök. – Gyűgyön ugyan 5:1-re nyertünk, de voltak szoros meccsek is, háromszor csak 3:2-re győztünk. Kétszáz néző előtt jó hangulatban született aránylag sima sikerünk. Hozták a fiúk, amit vártam tőlük, formában vannak, és az akarattal sem volt gond. Most kamatozik európai kupaszereplésük. Diduh és Novota két-két, Lelkeš egy pontot gyűjtött.”

Szombaton a dunaszerdahelyi Jilemnicky-alapiskola nagytornatermében dől el a női extraliga érmeseinek sorrendje. A négyes zárótorna házigazdája a helyi klub, melynek női csapata az alapszakaszban mind a 12 összecsapását megnyerte, s ezúttal is a bajnoki cím legnagyobb várományosa. Az elődöntőben (10.00) a Topoľčany, a délutáni döntőben (15.00) a Ružomberok–Trnava párharc jobbika lehet az ellenfél a harmadik trónfoglalás felé vezető úton. „Jóformán csak egy igazi ellenfelünk volt a mezőnyben, a nagyszombatiak, akiket nálunk 6:3-ra, náluk 6:4-re vertünk meg. Nekünk az 5:5 is győzelmet jelent a zárótornán, ami helyzeti előny, mert nyugodtabban léphetünk asztalhoz. A győzelemről azonban nem mondunk le – adott helyzetképet harmadik bajnoki címszerzési kísérletük előtt Vladislav Kmeť dunaszerdahelyi klubelnök. – Erős csapatunk van, Majerčíková, Malá, Daubnerová, ifj. Szabó összetételben uraltuk a mezőnyt, és már csak a pont hiányzik az i betűre. Tapasztaltabb játékosaink eldönthetik mindkét éremcsatánkat, a párosok nyitómérkőzése nagy lökést adhat a további folytatáshoz.”

A hodosi férfialakulat két éve Holíčban diadalmaskodott a zárótornán, tavaly a pozsonyi Feromax elleni párharcban győzött. A dunaszerdahelyi női csapat tavalyelőtt a helyi városi sportcsarnokban, tavaly Pozsonyban fejezte be sikeresen a zárótornát. Egy csapatbajnoka 2017-ben már van a Csallóköznek: alig két hete a dunaszerdahelyi sakkcsapat megnyerte az extraligát. Szombatra háromra nőhet a bajnokok száma, amire még nem volt példa a térség sportéletében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?