Harmadszor futnak Taksonyon

futás
Taksony |

Reménykednek, készülődnek és várják a versenyzőket a Galánta tőszomszédságában fekvő mátyusföldi településen. Ugyanis szombatra időzítették a 3. Taksonyi Futást (kezdés 9.30 a község főterén), de a jelenlegi vírusos napokban bármikor közbeszólhatnak a hatóságok. 

„Reméljük, hogy megrendezhetjük versenyünket, amely kezd hagyománnyá válni. Igyekezetünk jutalma is lenne egyben – mondta érdeklődésünkre Miroslav Kontár, a házigazda helyi polgári társulás elnöke. – Falunk közreműködésével vágtunk bele a szervezésbe, két oldalról is megközelíthető lesz a főtér, s mindkét helyen jegyezni fogjuk az érkezőket – a futókat és a nézőket egyaránt. Az érdeklődés növekvő tendenciát mutat, az is javunkra szolgálhat, hogy máshol lemondják a versenyeket. Tavaly a felnőttek mezőnyében – a 3 km-es hobbitávon és a 10 km-es főszámban – egyaránt hatvanan indultak. Nem hiszem, hogy idén ez megismétlődik. A gyerekszámokkal – mini, 300 m, 600 m – nyitunk, fél tizenegykor a hobbifutás, fél tizenkettőkor a főszám következik.” Két neves sportegyéniség is ellátogat a futásra. Ismét elmegy szülőfalujába Juraj Benčík neves atlétaedző, s magával viszi egykori védencét, Jozef Pribilinec olimpiai bajnok gyaloglót, aki 1988-ban a szöuli játékokon megnyerte a férfiak 20 km-es versenyét. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?