Hantuchová menetel

New York. Folytatta remek szereplését Daniela Hantuchová, a nyolcaddöntőben három játszmában legyőzte a nyolcadikként kiemelt belga Henint. A 19 esztendős szlovák teniszező a négy közé jutásért a világelső Serena Williams ellen lépett pályára. A mérkőzés jóval lapzárta után ért véget

Daniela Hantuchová nagy csatában nyert a belga Hanin elleni találkozónTASR/AP-felvételHantuchová sikerét növeli, hogy nem teljesen egészségesen nyert Henin ellen. Mint ismeretes, a találkozó még vasárnap elkezdődött, Daniela fantasztikusan játszott, 6:1, 1:2-re álltak, mikor jött az eső. Na meg egy szerencsétlen sérülés, a vizes vonalakon megcsúszott a szlovák, s rázuhant csuklójára. Az egy napos szünet ideje alatt az orvosok rendbetehették a sérült testrészt, így nem kellett feladnia a találkozót. A második szettet ugyan elbukta, a harmadik rövidítésében viszont ő volt a jobb, így továbblépett.

„Pályafutásom egyik legnehezebb mérkőzése volt a Heninnel vívott összecsapás. Rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült bekerülnöm a legjobb nyolc közé. Sajnos, csuklóm eléggé fáj, de remélem, lassan rendbe jövök. Serena Williams ellen nincs veszítenivalóm, jól akarok játszani, aztán majd kiderül, hogy ez mire lesz elég” – nyilatkozta Daniela Hantuichová.

Fekete nap volt ez a belgák számára, később ugyanis Hewitt kedvese, Kim Clijsters (7.) is szedhette a cókmókját. Legyőzője a mostanság pazar formában ütő Amelie Mauresmo (9.) volt, három szetten keresztül viaskodtak.

Az idei év áprilisában sikerült legutóbb a 13 egyéni Grand Slam-titulussal büszkélkedő, amerikai Pete Samprasnak zsinórban három mérkőzést nyernie egy adott tornán, a houstoni salakos (!) viadalon akkor a döntőig jutott. Azóta elképesztően pocsék sorozattal rukkolt elő, 3. fordulót mindössze kettőt csípett el, most azonban megtört az átok: a US Open ugyanezen fázisában káprázatos tenisszel verte Greg Rusedskit. Sikere igencsak fontos volt számára, tavaly ugyanis New Yorkban döntőt játszott, így búcsúja esetén régen látott mélységekbe zuhant volna: kiesett volna a top 50-ből. Ezen többet már nem kell elmélkednie, készülhet a következő körre, ahol is Tommy Haas (3.) lesz az ellenfele. A németnek öt szett kellett Thomas Enqvist (29.) legyűréséhez, sikerét annak köszönheti, hogy a fontos pontoknál nem remegett meg a keze. „A világ legjobbjával mérkőzhetek, kívánhatok magamnak ennél többet?” – tette fel a költői kérdést Haas, akinek semmiképpen sem lesz könnyű dolga az ötödik US Open-trófeájára törő Sampras ellen: az éjszakai programba tették mérkőzésüket, villanyfénynél pedig a derék Pete még egyetlenegy mérkőzést sem bukott el. Ha úgy játszik, mint Rusedski ellen, Haas-tól sincs egy szemernyi félnivalója sem. Lleyton Hewitt sem teketóriázott sokat, ahogy azt kell, lerendezte Jiří Novákot, pedig magához képest nagyon sokat rontott. Martina Navratilova női párosban bemasírozott a 3. körbe, az üzbég Tuljaganovával ezúttal a Prakusya, Lee indonéz, tajvani duót verték.

EREDMÉNYEK – Nők, nyolcaddöntő: Capriati (amerikai, 3.)– Frazier (amerikai) 6:1, 6:3; Davenport (amerikai, 4.)–Farina Elia (olasz, 13.) 6:3, 6:1; Mauresmo (francia, 10.)–Clijsters (belga, 7.) 4:6, 6:3, 7:5; Hantuchová (szlovák, 11.)–Henin (belga, 8.) 6:1, 3:6, 7:6; Bovina (orosz)–Schiavone (olasz) 7:6, 6:4.

Férfiak, 3. forduló: Haas (német, 3.)–Enqvist (svéd, 29.) 6:4, 3:6, 3:6, 6:4, 6:4; Chela (argentin, 26.)–Henman (brit, 5.) 6:3, 6:3, 6:2; Roddick (amerikai, 11.)–Corretja (spanyol, 18.) 6:4, 6:1, 7:6; Sampras (amerikai, 17.)–Rusedski (brit, 33.) 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:4; Schalken (holland, 24.)–Szargszjan (örmény) 7:5, 6:3, 3:6, 6:1; Gonzalez (chilei, 28.)–Ferrero (spanyol, 7.) 6:4, 6:4, 6:4; Clement (francia)-Coria (argentin) 2:6, 6:2, 7:5, 7:6; Kuerten (brazil)–Massu (chilei) 6:1, 5:4-nél Massu feladta.

Nyolcaddöntő: Hewitt (ausztrál, 1.)–Novák (cseh, 14.) 6:4, 6:2, 7:5; Agassi (amerikai, 6.)–Gambill (amerikai) 6:2, 6:3, 6:3; el-Ajnaui (marokkói, 20.)–Ferreira (dél-afrikai) 3:6, 7:5, 7:5, 7:6; Mirnyij (fehérorosz, 32.)–Federer (svájci, 13.) 6:3, 7:6 , 6:4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?