Hamšíkkal, de Dúbravka nélkül

Hapal
Pozsony |

Pavel Hapal, a szlovák fociválogatott szövetségi kapitánya bízik benne, hogy teljesen más erőállapotban és nagyobb motivációval érkeznek védencei a jövő heti, írek elleni Eb-pótselejtezőre és az azt követő két Nemzetek Ligája-mérkőzésre Skócia és Izrael ellen.

Komolyabb meglepetést csak Róbert Mak nevezése okozott a tegnap ismertetett keretben: a Ferencváros friss igazolása még egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára a koronavírus márciusi elterjedése óta. „Ő a legtapasztaltabb játékosaink egyike, aki az előző selejtezősorozatot végigjátszotta. Fizikailag teljesen rendben van” – indokolta döntését Hapal a tegnapi sajtótájékoztatón.

Az, hogy a Newcastle kapusának, Martin Dúbravkának nem jött még rendbe a sérülése, már korábban ismert volt, mint ahogy az is, hogy immár Marek Hamšík és az amerikai légiósok, Albert Rusnák és Ján Greguš is rendelkezésre fognak állni. Ami viszont Hapal szerint fontosabb, az az, hogy a játékosok jobb állapotban érkezzenek meg, mint egy hónapja, a Csehország és Izrael elleni meccsek előtt. „Jóval több edzés van már a fiúk mögött. Remélem, sokkal jobban felkészülve és nagyobb motivációval jönnek majd a válogatotthoz” – mondta Hapal, aki legutóbb nagyon elégedetlen volt a mutatott teljesítménnyel és hozzáállással.

Az írek táborában sem túl jó a hangulat a nemrégi kapitányváltás (Mick McCarthy helyett Stephen Kenny) és a finnek elleni vereség után (0:1). „Így is agresszív játékot várok tőlük. Rögzített helyzetekből döntik el általában a meccseket” – jellemezte az ellenfelet Hapal. 

Hogy tényleg megvalósul-e Pozsonyban az október 8-ára kiírt mérkőzés, még bizonytalan a kormány válságstábjának korlátozó javaslata miatt. A szlovák szövetség több verzióval dolgozik az Eb-pótselejtező kapcsán, az elsődleges forgatókönyv szerint megpróbálnak eleget tenni az alapfeltételnek: azaz bebiztosítanák, hogy minden résztvevőnek legyen 12 óránál nem régebbi koronavírustesztje. „Jómagam Csehországban és Szlovákiába érkezve is csináltattam tesztet, és még három újabb is vár rám. Ezeket a dolgokat nem tudjuk befolyásolni, mindent megteszünk, hogy elkerüljük a bonyodalmakat. Ezúttal is buborékban fogunk készülni a szenci hotelben” – jegyezte meg Hapal.

A cseh kapitány azt is elárulta a sajtó képviselőinek, továbbra is van rá esély, hogy Martin Škrtel visszatér a válogatottba. A mostani játéknapokat egészségi problémák miatt hagyja ki. 

Érdekes

A szlovák válogatott kerete

Kapusok: Marek Rodák (Fulham), Dominik Greif (Slovan), Dušan Kuciak (Gdansk)
Védők: Peter Pekarík (Hertha), Ľubomír Šatka (Poznan), Martin Koscelník (Liberec), Milan Škriniar (Internazionale), Martin Valjent (Mallorca), Norbert Gyömbér (Perugia), Denis Vavro (Lazio), Róbert Mazáň (Ml. Boleslav), Lukáš Pauschek (Slovan)
Középpályások: Marek Hamšík (Talien), Ján Greguš (Minnesota), Albert Rusnák (Salt Lake), Stanislav Lobotka (Napoli), Patrik Hrošovský (Genk), Juraj Kucka (Parma), Ondrej Duda (Köln), Matúš Bero (Arnhem), Lukáš Haraslín (Sassuolo), Jaroslav Mihalík (Gdansk), Róbert Mak (FTC)
Csatárok: Róbert Boženík (Feyenoord), Michal Ďuriš (Omonia Nicosia), Ivan Schranz (Jablonec)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?