Hamšík: Az új edző új lendületet adhat a válogatottnak

Hamšík

A szlovák labdarúgó-válogatott ma este 20.45-kor csoportjának első helyezettjével, az eddig 100%-os Ukrajnával mérkőzik meg a labdarúgó Nemzetek Ligájában.

A szlovák labdarúgó-válogatott történelmének első külföldi edzője lett a cseh Pavel Hapal, aki a váratlanul távozó Ján Kozák helyét vette át a nemzeti tizenegy kispadján. Kozák „öröksége” a Nemzetek Ligájában két meccs után két vereség és nulla pont volt. Ezért a ma esti Ukrajna elleni, és a hétfői csehországi meccs létfontosságú a szlovákok számára, hogy elkerüljék a kiesést a B divízióból. 

Rászolgálni a bizalomra

„Jó előérzetem van, megpróbálok rászolgálni a belém vetett bizalomra – kezdte Hapal. – Az elmúlt napokban dolgoztunk a játékunkon. Minden meccsre külön felkészülünk, először az ukránok elleni összecsapásra, és csak aztán fogunk részletesebben foglalkozni a csehekkel. Annyi bizonyos, hogy, ha a csoportunkban a második helyet szeretnénk elérni, akkor idegenben le kell győznünk a cseheket. A kérdés csak az, hogy elég lesz-e egy egygólos győzelem, vagy több góllal kell majd nyernünk. Mindenesetre azon leszünk, hogy minél több pontot szerezzünk, és ezzel elkerüljük a kiesést, valamint a lehető legjobb pozícióba hozzuk magunkat a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozat sorsolása előtt.”

Nyitott párharcok

„Új edző, új játékrendszer és új gondolkodásmód. Nem sok időnk van, hogy mindent elsajátítsunk, amit a tréner szeretne, de mindent megteszünk a győzelmekért és a bennmaradásért. Az, hogy új tréner érkezett az utolsó két mérkőzésre, adhat egyfajta pluszmotivációt, lendületet a játékosoknak, hisz mindenki bizonyítani szeretne, megérdemelten van itt a válogatottban – ezt már Marek Hamšík, az olasz Napoli csapatkapitánya mondta. – A célunk, hogy legalább négy pontot szerezzünk a következő mérkőzéseken. Erre minden esélyünk meg van, hisz annak ellenére, hogy az edző és az edzői stáb megújult, a keret a régi maradt, továbbra is minőségi játékosokkal rendelkezünk. Már az első két meccsen is egyenlő ellenfelei voltunk mindkét csapatnak, kis szerencsével több pontunk is lehetne már. Pont ezért mindkét párharc nyitott.”

„Játszani akarok”

A Celta Vigo középpályásának, Stanislav Lobotkának a játéka még mindig kérdéses. „Tíz napig nem voltam bevethető állapotban, de már sokat javult a bokám. Rehabilitációs gyakorlatokat végeztem, már probléma nélkül járok, de futás közben még érzem, hogy húzódik a bokám. Ennek ellenére szeretnék már pénteken játszani, de tudom, hogy az utolsó szót az orvosok mondják ki – mondta Lobotka, aki már tudja a nyerő receptet az ukránok ellen. – Nem játszhatunk kivárásra, hogy esetleg sikerül egy kontrát végigvinnünk. Épp ellenkezőleg, dominálnunk kell a meccsen, helyzeteket kell kidolgoznunk, és magabiztosabban kell járatnunk a labdát.”

Rossz mérleg

Az ukránok magabiztosan várhatják a szlovák elleni mérkőzést, hisz 9 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatban vannak. Utoljára több mint egy éve, 2017. október 9-én kaptak ki hazai pályán Horvátországtól a 2018-as világbajnoki selejtezőn. Azóta hat győzelem és három döntetlen a mérlegük. 
A két csapat eddig hétszer találkozott egymással, három ukrán diadal mellett a szlovákok csupán egyszer győztek, és három döntetlen született. Hamšíkéknak 2014 szeptemberében sikerült legyőzni az ukránokat, Kijevben Róbert Mak góljával. A Nemzetek Ligájában szeptemberben Andrij Jarmolenko góljával nyertek az ukránok 1:0-ra.
A mai mérkőzést az STV 1 élőben közvetíti. A játékvezető a montenegrói Nikola Dabanovic lesz. (mgy, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?