Halinárová hetedik lett

Hanti Manszijszk. A szibériai városban a nők és a férfiak tömegrajtos versenyével befejeződött a 38. biatlon-világbajnokság. A nők 12,5 km-es számát a hazai Albina Ahatova nyerte, a szlovák lányok közül Martina Halinárová szerepelt a legjobban, a 7. helyet szerezte meg.

Hanti Manszijszk. A szibériai városban a nők és a férfiak tömegrajtos versenyével befejeződött a 38. biatlon-világbajnokság. A nők 12,5 km-es számát a hazai Albina Ahatova nyerte, a szlovák lányok közül Martina Halinárová szerepelt a legjobban, a 7. helyet szerezte meg.

Szombaton csak 30 versenyzőnő állt rajthoz, azok, akik a Világ Kupa-viadalok során kvalifikálták magukat a vb-re. A 26 esztendős Ahatova immár második aranyérmét nyerte, korábban tagja volt a győztes váltónak. Ahatova élete legjobb eredményét érte el, de csak hajszálon múlott, hogy nem indult a világversenyen, mivel a nemzetközi szövetségtől csak közvetlenül rajt előtt kapta meg az engedélyt az indulásra, mert alaptalannak bizonyultak az ellene felhozott doppingvádak. Történt, hogy a januári VK-versenyen a doppingellenőrzés során szívfájdalmai voltak Ahatovának, orvosságra volt szüksége, amelyet hirtelen doppingnak nyilvánítottak, de később kiderült, hogy nem volt az.

Martina Halinárová jól kezdte a versenyt, a 29 esztendős sílövőnő hibátlanul lőtt, s a 7. helye azt jelenti, hogy másodszor sikerült a legjobb tíz között végeznie, mivel korábban, a 7,5 km-es távon a 6. lett. Soňa Mihoková rosszul lőtt, ennek tudható be, hogy a vert mezőnyben végzett.

„Nagyon gyors volt a verseny, az orosz lányok kezdettől fogva óriási iramot diktáltak. Martina Halinárová kiválóan lőtt, s végeredményben nagyszerű eredményt ért el. Annak ellenére, hogy a lőpályán hosszabb ideig időzött, az élmezőnynek számító 7. helyen végzett. Soňa Mihoková ráfizetett, hogy gyengébben kezdett, s az első lövése sem sikerült, s ez végeredményben befolyásolta teljesítményét. Összességében elégedettek lehetünk női versenyzőink szereplésével a vb-n, az egyéni versenyekben háromszor végeztünk a legjobb tíz között” – mondta Juraj Sanitra, a női válogatott edzője.

Harminc férfi állt rajthoz a vb utolsó számában, a 15 km-es tömegrajtos versenyen. A győzelmet a norvég Björndalen szerezte meg, csaknem 50 másodperces előnnyel a német Fischer előtt. Szlovákia nem indított versenyzőt ebben a számban.

EREDMÉNYEK, női 12,5 km-es tömegrajtos verseny: 1. Albina Ahatova (Oroszország) 37:15,88 perc (0 lőhiba), 2. Szvetlana Ismuratova (Oroszország) 2,7 mp hátrány (0), 3. Sandrine Bailly (Franciaország) 10,9 mp h. (1), ... 7. Martina Halinárová (Szlovákia) 41,7 mp h. (0), ... 26. Soňa Mihoková (Szlovákia) 3:29,5 p h. (3). A Világ Kupa élén a német Martina Glagow végzett, 30 ponttal előzte meg a szombati vb-győztes Ahatovát.

Férfi 15 km-es tömegrajtos verseny: 1. Ole Einar Björndalen (Norvégia) 40:49,7, 2. Sven Fischer (Németország) 49,1 mp h. (3), 3. Raphael Poirée (Franciaország) 1:04,3 p h. (4). A Világ Kupát is Björndalen nyerte a fehérorosz Dracsev előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?