Haladás – hátrafelé

<p>Eddig nem jöttek be a légiósok a Haladásnak. A derbit az Újpest nyerte. A labdarúgó NB I 8. fordulójáról röviden.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Sorozatban a nyolcadik bajnoki mérkőzésén is eredményes volt Nikolics Nemanja, aki ezúttal a Videoton szombathelyi bajnokiját döntötte el. A 26 esztendős csatár így már 10 góllal vezeti a bajnokság góllövőlistáját, könynyen megdöntheti tavalyi, 18 gólos teljesítményét (azzal is gólkirály lett, a paksi Simon Attilával társbérletben). Mielőtt azonban az új magyar csodacsatárról kezdenénk el lelkendezni, jegyezzük meg, hogy az NB I-ben csillogó Nemanja Nikolics az északírek elleni Eb-selejtezőn 45 perc alatt labdába sem tudott rúgni…

A Videoton minden dicséretet megérdemel, s a remek rajt (8 meccs, 8 győzelem) különösen a csapat edzőjének, José Carrillónak az érdeme. A Vidi végre mer támadni, s Carrillo is szimpatikus, például azért is, mert a tréner jó érzékkel pengette meg a közelmúltban a nemzeti húrokat. „Akkor jöjjön légiós, ha jobb a magyarnál” – fogalmazta meg a Nemzeti Sportnak adott interjújában, sokunk érzületét megfogalmazva.

A Haladás sokáig éppen ezt az elvet vallotta, aztán hirtelen megváltozott a klubmodell. A csapat hosszas huzavona után szeptember elején három külföldi focistát is megszerzett: Tommaso Rocchit (36), Kamil Kopúneket (30) és Andrij Jefremovot (21). Különösen az egykori olasz válogatott csatár, Rocchi leigazolása körül volt sok a kérdőjel: Artner Tamás vezetőedző eleinte nem támogatta a játékos szerződtetését. Aztán minden megváltozott, s a légiósok megjelenésére a szokásos siralmas választ kaptuk a szombathelyiektől: a fiatal magyar tehetségeket „a klub nem tudta megfizetni”… (Vajon kik azok a fiatal magyar sztárok, akiknek olyan magas a fizetési igényük?) Így maradtak a légiósok, akik közül a Videoton elleni meccsen az olasz és a szlovák játszott is. De minek? Rocchi láthatóan képzett, de komoly súlyfelesleggel küzd, Kopúnek pedig (aki a 2010-es vébén még gólt is lőtt Olaszország ellen…) a 29. percben piros lapot kapott. Az eredmény: Haladás–Videoton 0:2, a vasiak mindössze 3 rúgott góllal kieső helyen állnak a ligában.

A forduló záró mérkőzését Újpesten rendezték, a hazaiak lenyűgöző hangulatú mérkőzésen fogadták a Ferencváros csapatát. Az első félidő álmos labdakergetése után a második játékrész a régi idők fociját idézte, ami az NB I kontextusában komoly dicséretnek számít. Persze, labdakezelési hibák így is akadtak, a labda időnként dadogott, de a tempó azért kárpótolta a szurkolókat. Két értékesített tizenegyes (Vasziljevics, illetve Mateos) után egy magyar focista távoli bombája döntötte el a találkozót: a 72. percben Simon Krisztián lőtte ki a jobb alsó sarkot. S bár a mérkőzést megelőzően az Újpest mindössze 4 gólt jegyzett a bajnokságban, a lila-fehérek győzelme megérdemelt, Nebojsza Vignjevics csapata végig irányította a találkozót, és helyenként látványos, gyors támadásokat vezetett – jelenleg mást nem is kívánhatunk egy magyar klubcsapattól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?