„Ha kell, kicserélem az egész csapatot”

Pozsony. Nem mindennapi előzményei voltak a Petržalka–FC Košice szuperligás labdarúgó-mérkőzésnek.

Pozsony. Nem mindennapi előzményei voltak a Petržalka–FC Košice szuperligás labdarúgó-mérkőzésnek. Szombaton, az elutazás előtt Giovanni Borriero a kassai klub tulajdonosa és egyben elnöke, meghatározatlan időre kizárt a játékoskeretből 16 futballistát, valamint felfüggesztette a ténykedését a csapatot irányító Bogdanovský–Seman edzőpárosnak. A Petržalka elleni, vasárnapi meccsre aztán az I. ifiligában szereplő együttest küldte pályára a klubtulajdonos. A csapat nagy arányú, 6:1-es vereséget szenvedett, ennek ellenére Borriero nagyon elégedett volt a látottakkal. A mérkőzés után a ligeti stadion VIP-helységében néhány újságírónak sikerült őt szóra bírnia. Ma (vasárnap – a szerző megj.), akik pályára léptek, tegnap Bártfán játszottak saját korosztályukban bajnoki mérkőzést. Ez így, minden bizonnyal, sokáig nem mehet...

A kialakult helyzet hozta ezt a döntést. Egyszerűen gyorsan, néhány óra leforgása alatt kellett megoldanunk a szituációt. A következő meccsig azonban van még egy hetünk, ami alatt keményen kell dolgoznunk, hogy megoldjuk a problémát. Azt azonban elmondhatom: annak ellenére, hogy hat gólt kaptunk, a Dubnica elleni, hazai vereségünk megszégyenítőbb volt. Különösen a második félidőben mutatott játék volt nagy öröm számomra. Ezek a fiatal futballisták még élvezetből játszanak, csak a futballal törődnek.A mai mérkőzés után nem ad újabb esélyt a bizonyításra a keretből kizárt tizenhat játékosnak?

A párbeszéd formája (sajtón keresztül való üzengetés, nyílt levél – a szerző megj.), melyet a futballisták választottak, számomra elfogadhatatlan, és addig nem is számolok velük, amíg nyilvánosan bocsánatot nem kérnek. Azt azonban előre elmondhatom, ha vissza is akarnak kerülni a keretbe, ugyanolyan, vagy még magasabb szinten kell lenniük ezeknél a játékosoknál, akik a Petržalka ellen a pályán voltak. Harcolniuk kell majd azért, hogy újra lehetőséget kapjanak a csapatban, és kiszorítsák ezeket a fiatalokat. Ezeknek a srácoknak van szívük, példásan küzdöttek a jóval esélyesebb ligetiek ellen.Nem merült fel Önben, hogy a kialakult helyzet után hátat fordít az egyesületnek, és elhagyja Kassát?

A meccs után bent voltam az öltözőben, és a fiúk azt mondták, hogy maradjak, mert ha nem, ők sem játszanak többet. Ez önmagáért beszélő válasz.Ez a reakció érthető is lehet, hiszen a fiatalok lehetőséget kaptak, és szeretnék is ezt megragadni. Viszont az idősebb játékosok, akik eddig hiába vártak elmaradt tavalyi bérükre, melynek kifizetését Ön garantálta, hogy kifizet, egyelőre csak ígérgetést kaptak.

Ezek a srácok tudták, mi vár rájuk. Jöttek, hogy focizzanak, és mindent megtettek annak érdekében, hogy ne okozzanak csalódást. Ami az idősebbeket illeti, nem tudok Önökkel egyetérteni. Velük megállapodtam a törlesztésről, ők azonban ezt felrúgták. Elmondhatom, hogy az a játékoscsoport, amely most elkezdte bomlasztani a csapatot, az volt az első, amely felvette havi járandóságát. Ezután pedig előrukkoltak a nyílt levéllel...Ön szerint hány játékossal lehet számolni a közeljövőben a kizártak közül, hogy újra a csapat tagjai lesznek?

Ha a fiatalabb játékosoknak sikerül az idősebbek által rájuk kifejtett nyomástól megszabadulni, biztos vagyok abban, hogy legalább nyolcan visszatérnek.Ha ez a csapat, amelyek most a rendelkezésükre áll, nem képes kiharcolni a bennmaradást, nem vonja-e magával az Ön távozását Kassáról?

Én először is a pályán szeretnék nyerni, és nem a színfalak mögött. Az őszi idény befejezéséig ezzel a csapattal fogunk szerepelni, vagy azokkal akik vissza szeretnének térni a kizártak közül. Az idényzáró után átértékeljük a kialakult helyzetet, és ha az egész csapatot ki kell cserélnem, akkor ezt megcsinálom! Nem az a célom, hogy a gárda kiessen a második ligába.Nem gondolja, hogy ez a probléma, amellyel Önnek most szembe kell néznie, tulajdonképpen még az előző tulajdonos gondja volt?

Mondjanak nekem egy olyan klubot, amelyik jól működik, problémamentes, és mégis meg akar tőle szabadulni a tulajdonos. Én ilyet nem ismerek. Ráadásul sokat nyomott a latba az a tény is, hogy Kassán sokan éltek eddig a klubból, és a tulajdonosváltás érzékenyen érintette őket, ezért mindent megtesznek, hogy ne járjunk sikerrel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?