GYÚJTÓPONTBAN

Felsőpatonyi gólözön
Felsőpatony. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának vasárnapi felsőpatonyi összecsapásán gólfesztivál szemtanúi voltak a szurkolók, hiszen a hazaiak 8:1 arányban győzték le Zbehy csapatát. „A vendégek búcsúzni kényszerültek a kerületi bajnokságtól, nyártól a területiben folytatják.

Felsőpatonyi gólözön

Felsőpatony. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának vasárnapi felsőpatonyi összecsapásán gólfesztivál szemtanúi voltak a szurkolók, hiszen a hazaiak 8:1 arányban győzték le Zbehy csapatát. „A vendégek búcsúzni kényszerültek a kerületi bajnokságtól, nyártól a területiben folytatják. Már a jövő csapatát építik, öt ifistát küldtek nálunk csatába. A mieink becsületére legyen mondva, nagy kedvvel futballoztak, szebbnél szebb találatokkal örvendeztették meg drukkereinket. Az első félidő lefújása után 6:0-ra vezettünk” – adtak közre a legfontosabb tudnivalókat Horváth József, a felsőpatonyi sportszervezet titkára. Tőle azt is megtudtuk, hogy a hazaiak tétmeccsen legutóbb öt évvel ezelőtt, a dunaszerdahelyi területi bajnokságban találtak nyolcszor ellenfelük, az egyházkarcsaiak kapujába. (ái)

Buzitán ünnepeltek

Buzita. Az 50. percben 7:1-es hazai vezetésnél szakadt félbe a kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjának Buzica–Čičarovce mérkőzése, a vendégek létszáma ugyanis 7 alá csökkent. „A csicseriek tizenegy emberrel kezdtek, végigjátszották a félidőt, a szünet után viszont már csak heten jöttek ki a pályára. Az egyikük öt perc után lesérült, vége lett a meccsnek, a vendégek megúszták egy hetessel” – elevenítette fel a történteket Görcsös János klubelnök. A buzitaiak ezzel a győzelmükkel bebiztosították bajnoki címüket, s a feljutást rögtön meg is ünnepelték, éjszakába nyúló gulyáspartival. „Nagyszerű csapatunk van, de a feljutásban Mohnyánszky József polgármester és Jozef Vlčej edző is oroszlánrészt vállalt” – emelte ki munkatársai segítségét Görcsös János. (bt)

Bősi perpatvar

Bős/Nagyölved. A III. liga nyugati csoportjában lejátszott bősi meccs hajrájában fordítottak a hazaiak, akik végülis 2:1-re győzték le a nagyölvedieket. A végjátékban sportszerűtlen jelenetek is borzolták a kedélyeket. „Domanižán, vagy Moravanyban nem zúdítottak volna ránk olyan szitokáradatot a nézők, mint tették azt a hazaiak. Leköpték öltözőbe vonuló játékosainkat. A csallóköziek edzője, Szaban Tibor viselkedésével olajat öntött a tűzre” – panaszkodott Urbán Ferenc, a vendégek trénere. „Az ellenfél időhúzással kísérletezett, gyúrójuk a közönséget provokálta. A piros lappal büntetett Šátek a partjelzőt szidta. Neki csak annyit mondtam, takarodjon az öltözőbe. A párharc lefújása után védenceimet visszatartottam, nehogy az öltözőbe vonuláskor esetleg konfliktusba kerüljenek a vendégjátékosokkal” – magyarázta a történteket a csallóköziek sikerkovácsa. (ái)

Királyhelmeci kérdőjelek

Királyhelmec. Vasárnap hengerelt, 7:1 arányban győzte le riválisát, ezzel biztosította bentmaradását a kelet-szlovákiai III. liga királyhelmeci újonca. „Akár azt is mondhatnám, minden kapura tartó lövés, vagy fejes a hálóban landolt. Nyertünk, ennek is köszönhetően megőriztük ligatagságunkat. A tények ismeretében akár azt is mondhatnám, a zömmel fiatalokat felvonultató kollektívánk erején felül teljesített, számokban kifejezve százhúz százalékos teljesítményt produkált” – értékelte a bodrogköziek helytállását Berta Sándor klubelnök. „Nem szeretnék ünneprontó lenni, ám annyit tudni kell, hogy a problémák, a szűk játékoskeret, a megfelelő anyagi háttér, a tettrekész sportvezetők hiánya, továbbra is előttünk tornyosulnak” – hangzott a sportvezető helyzetelemzése. (ái)

Horgásztak az óváriak

Óvár. A közép-szlovákiai V. liga D csoportjában vasár-nap nyolc gólt kaptak a bajnok losonctamásiak otthonában az óváriak. „Elkeserítő, hogy a kezdőcsapat több játékosa nem tartott velünk a találkozóra. Egyesek sérültet jelentettek, ám akadtak olyanok is, akik horgászni voltak a meccs időpontjában. Az ilyenfajta hozzáállás egyszerűen elké-pesztő, érthetetlen. Mondhatni a B csapatunkkal léptünk pályára. Légiósunkat, Pintér Attilát, aki megtehetné, hogy olykor lazítson, is bosszantotta a társak hozzáállása. Egy nullás hazai vezetésnél még voltak helyzeteink, kétszer a kapufát találtuk el, aztán kártyavárként omlott össze csapatunk ellenállása. Testben és lélekben egyaránt elfáradtunk, rezignáltunk. Nem így képzeltem el az idény hajráját” – méltatlankodott Sarankó József, az óváriak menedzsere és mecénása. (ái)

Túl óvatos volt Ďurina

Zselíz. Az elmúlt hét végén a kiadós záporok, zivatarok, a rossz pályaviszonyok miatt sok helyen félbeszakadtak a régióbajnokságokban közreműködő együttesek bajnoki párharcai. Zselízen sem fejeződött be a lévai területi bajnokság egyik párharca. Ďurina játékvezető, aki asszisztens(ek) és meccsellenőr nélkül érkezett a helyszínre a 60. percben, 3:0-s hazai vezetésnél öltözőbe parancsolta a futballistákat. Pedig nem volt vihar, sem kiadós égi áldás, a pálya talaja sem veszélyeztette a játékosok testi épségét. Alighanem elfáradt a szólistaként ténykedő sípmester, aki húsz perc várakozási idő eltelte után a kezdőkörbe ballagott és véget vetett a találkozónak. A gyengécske berekaljaiak (Podlužany) ma a megismételt meccsen igyekeznek nagyobb erőbedobásra serkenteni vendéglátójukat. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?