Győztek a Jegesmedvék Érsekújvárban

érsekújvári hokisok
Érsekújvár |

4:3-ra győzött Érsekújvárban a DVTK a jégkorong Tipsport Liga alsóházi rájátszásának 2. fordulójában. 

A miskolci csapat ennek köszönhetően fellépett a tabellán a nyolcadik, még playoff-szereplést érő két hely egyikére, amelyért a nagymihályiakkal és a nyitraiakkal vetekszenek. Matematikailag még az utolsó helyen álló gyetvaiak is odaérhetnének, de sem nekik, sem a MAC–Érsekújvár kettősnek nincs erre reális esélye. 

Ez a tény a kedd esti meccs nézőszámában is tükröződött, Érsekújvárban hosszú idő után csökkent 1000 alá a kilátogatók száma: a 985 szurkolóból hatan foglaltak helyet a vendégszektorban. („A vendégszurkolók a Hostia megnevezésű lelátórészre vehetnek jegyet”, állt a szlovákiai magyar arcra pici mosolyt csaló útmutató a Jegesmedvék honlapján.) 

A hétközi időpont mellett az a 15 pontos hátrány is hozzájárulhatott ehhez, amellyel a zöld-fehérek a rájátszást kezdték. Az alapszakaszt a 11. helyen zárt gárda már korábban lerázta magáról a liptószentmiklósiakat, akiknek véget is ért a szezon, de nagy előrelépésre már csak azért sem gondolhattak, mert az utolsó fordulók során meghatározó hokisok távoztak a klubtól (Václav Stupka – Banská Bystrica, Peter Ordzovenský – Spišská Nová Ves).

A fiatalok azonban nem tudtak bizonyítani a rájátszás első fordulójában Nyitrán (4:0). „Nem tudom elképzelni, hogyan játszhattak így. Elfogadhatatlan ez a teljesítmény tőlük” – kesergett az egyébként nem túl vehemens Miroslav Mosnár vezetőedző.

Panaszra kedd este is volt oka, igaz, ezúttal nem a lelkesedéssel vagy a küzdeni akarással volt elégedetlen a fiatalok részéről, akiket vitt a hév a DVTK ellen, amit a 33:14-es kapura lövési arány is jól mutat. „2:0-ás vezetésünknél taktikai hibát követtünk el a csere során, üresen hagytuk a középső harmadot, és szépítettek a vendégek. A harmadik harmadban több felesleges szabálytalanságot követtünk el, az ellenfél pedig büntetett. A végén egy buli után kaptuk a negyedik gólt, amit nem veszthetünk el ennyire tisztán” – értékelt lemondóan Mosnár, aki február elején két napig távozófélben volt az egyesülettől. 

Épp fejben, koncentrációban volt különbség a két csapat között: az ötórás buszozás után fásultan kezdő DVTK kétszer is egyenlíteni tudott (2:0-ról és 3:2-ről). A győztes gólt szerző Szirányi Bence pedig az 59. percben is higgadtan gondolkodva mérte fel a helyzetet („Láttam, hogy a kapus rossz irányba néz kifelé a kapuból, és eldöntöttem, hogy megpróbálom ellőni a 20 centi magas lövést”), míg például Ondrej Števuliak támadás közbeni magas bothasználat miatt szállt ki két percre…

A 4:3-as győzelemmel így a miskolciak nagyon fontos három pontot szereztek a playoffért zajló küzdelemben.

„A meccs után első dolgunk volt, hogy megnézzük, hogyan alakult a két rivális találkozója. Elég ritka, hogy egy csapat 0:4-ről egyenlítsen, de ez most sikerült a nyitraiaknak, akik azonban így is csak egy pontot szereztek Nagymihályban. Még nyolc meccs van hátra, nagy következtetést ebből nem szabad levonni. A legfontosabbak az egymás elleni, hatpontos meccseink lesznek. Örülünk, hogy most mi vagyunk a vonal felett, de ez még nem jelent sokat” – nyilatkozta Strenk Hunor, a Jegesmedvék másodedzője.

Érdekes

Leállítva a felszámolási eljárás

A héten kapta kézhez az érsekújvári jégkorongklub vezetése a járási bíróság döntését, melyben leállította az egyesülettel szembeni felszámolási eljárást, így a Tipsport ligás szerepléshez szükséges licenszük sem kerülhet veszélybe. Az eljárást a klub négy korábbi jégkorongozója képviseletében Tomáš Krejčí játékosügynök kezdeményezte, arra hivatkozva, hogy védenceinek az egyesület tartozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?