Győzött a magyar válogatott az Eb előtti főpróbán, de Szoboszlai izomsérüléssel végezte (FOTÓK)

magyarok

A magyar labdarúgó-válogatott 3:0-ra legyőzte Izraelt az Európa-bajnokság előtti főpróbán, de könnyen lehet, hogy a siker vezéráldozattal járt: Szoboszlai Dominikot izomsérülés miatt le kellett cserélni.

Marco Rossi szövetségi kapitány utolsó, Eb-előtti kezdője tartogatott két kisebb meglepetést, ugyanis Schäfer András helyett Callum Styles, Loic Nego helyett pedig Bolla Bendegúz kapott lehetőséget a debreceni főpróbán.

A háborús helyzett miatt Izrael újabban hazajár Magyarországra, a válogatott az utóbbi három mérkőzését magyar földön játszotta: Svájcot és Romániát Felcsúton fogadta, míg Izland ellen a Szusza Ferenc stadionban vívta az Eb-pótselejtezőt. A magyar válogatott eddig két alkalommal lépett pályára a debreceni Nagyerdei Stadionban: 2014-ben Dániával ért el 2:2-s döntetlent, 2015-ben pedig Litvániát verte 4:0-ra.

Öt perc elteltével gyönyörű akciót mutatott be a magyar csapat. Szoboszlai szép mozdulattal tisztázta magát a jobb oldalon, beadását pedig Varga Barnabás akrobatikus mozdulattal a felső lécre küldte. A 11. percben már összejött a hazai gól, és legalább ennyire szép akcióból: Bolla Benedgúz beadását Varga Barnabás szépen bólintotta vissza a szabadon érkező Sallai Rolandnak – 1:0.

Kilenc perccel később Szoboszlai–Bolla–Varga Barnabás volt a labda útja, utóbbi közelről nem hibázta el a ziccert, 2:0. Tulajdonképpen még az ünneplés tartott, amikor a magyar válogatott ismét kihasználta az izraeli védelem szervezetlenségét, Sallai beadását Varga hét méterről a hálóba fejelte – 3:0.

A 30. percben egészségügyi szünetet rendelt el a játékvezető, és ekkor tűnt fel sokaknak, hogy az izraeli szövetségi kapitány, Ben Simon nem is a pályán lévőkkel kommunikál, hanem három cserejátékosának ad instrukciókat. Az edző olyannyira nem volt elégedett csapata játékával, hogy 30 perc után hármat cserélt!

Minden nagyszerűen alakult magyar szempontból, de az valamelyest árnyékot vetett az első félidőre, hogy a 41. percben Stylest sérülés miatt le kellett cserélni – helyére Kleinheisler érkezett.

Galéria

A második félidőben visszavett a tempóból a magyar csapat, de az igazán nagy aggodalom akkor köszöntött be a magyar szurkolók között, amikor az 55. percben Szoboszlai leült a földre, és izomsérülés miatt le kellett cserélni.

Az izraeliek egyre aktívabbá váltak, szögletek sorozatával be tudták szorítani a hazaiakat, a 68. percben már Gulácsit is alaposan megtornáztatták, a 73.-ban pedig ketten vezethették rá Willi Orbánra a labdát, de nem értették meg egymást. A magyarok ezután rendezték soraikat és ismét magabiztosabban passzolgattak. A 84. percben a csereként beállt Nagy Zsolt szép mozdulattal, kapásból kapura küldött egy hosszú indítást: egy emberként nézte mindenki, ahogy a labda a kapufára pottyan.

Újabb gól nem esett, sima 3:0 lett a vége. A magyar válogatottat legközelebb már az Eb-n láthatják a szurkolók: június 15-én, Kölnben Svájc lesz az ellenfele.

Jegyzőkönyv

Magyarország–Izrael 3:0 (3:0)

Nagyerdei stadion, Debrecen, 19 900 néző

Gólszerzők: Sallai (11.), Varga (19., 22.)

Játékvezető: Ruivo Pereira (portugál).

Sárga lap: Kleinheisler, ill. Gordana

MAGYARORSZÁG: Gulácsi–Lang (46. Fiola), Orbán, Szalai–Bolla, Nagy Á., Styles (41 Kleinheisler), Kerkez (78. Nagy Zs.)–Sallai (46. Gazdag), Szoboszlai (55. Csoboth)–Varga B. (55. Ádám)

IZRAEL: Glazer–Dasa, Hofmeister (30. Szafuri), Slomo, Arad (30. Nahmiasz), Gropper–Samir (30. Gordana), Lavi, Kinda (46. Peretz)–Biton (90. Altman), Baribo (69. Melamed)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?