Győzelmet és szép játékot vár csapatától Marco Rossi

Szalai.Attila

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este 20.45-től a Puskás Arénában Litvánia ellen lép pályára az Európa-bajnoki selejtezősorozat következő mérkőzésén. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint kötelező megszerezniük mindhárom pontot.

„Világos, hogy a keddi meccset meg kell nyerni. Magam is kötelezőnek tartom ahhoz, hogy a nemzeti együttes egyenes ágon kijusson a kontinensviadalra. Ezt a találkozót attól függetlenül meg kell nyerni, hogy milyen stílusban játszik az ellenfél, de igyekszünk majd szépen is futballozni – válaszolta a hétfői sajtótájékoztatón az olasz szakember egy újságírói kérdésre. Rossi elmondta, hogy alaposan kielemezték az új szövetségi kapitány, Edgaras Jankauskas által irányított litván válogatottat, amely biztosan harcosan lép majd pályára. – Ellenük sem lesz egyszerű a meccs. Nem vagyunk sztárok, sok fiatallal dolgozunk, ezért ahhoz, hogy győzzünk, maximális erőbedobásra lesz szükség. Most is tiszteljük az ellenfelet, nem becsüljük le őket” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki legalább három helyen tervez változtatni a Podgoricában látott kezdőcsapaton.

Montenegró ellen komoly helyzet nélkül fejezte be a mérkőzést Magyarország, de hazai pályán aligha annyira a biztonságot helyezik előtérbe Szoboszlai Dominikék, mint tették azt szombaton. Ráadásul az ellenfél is más kategóriát képvisel, hiszen Litvánia csak a 146. a világranglistán, nincs klasszis játékosa, a szerbek elleni tavaszi vereség után szombaton pedig döntetlent játszott a bolgárok ellen.

„Fel vagyunk készülve arra, hogy Litvánia mélyebben fog védekezni, éppen ezért az lesz a kulcs, hogy nagyobb lendülettel és dinamikával kell játszani, mint Podgoricában – vázolta a győztes recept egyik elemét Szalai Attila, aki szerint szintén fontos lesz, hogy kevesebb hibával játszanak, mint Montenegró ellen, ott ugyanis akkor is sok volt a bizonytalan megmozdulásuk, ha az ellenfél nem helyezett rájuk nagy nyomást. – Látjuk, érezzük a szurkolók szeretetét, mivel minden hazai meccsen telt ház előtt játszhatunk. Ez hatalmas megtiszteltetés, egyben felelősség is” – mondta a Fenerbahce játékosa utalva arra, hogy a keddi mérkőzésen is megközelítőleg 60 ezer szurkoló lesz ott a Puskás Aréna lelátóin, amelynek csak a vendégszektorába nem fogytak el a belépők. A szövetségi kapitány és a ballábas védő után Szalai Ádám is megjelent a sajtótájékoztatón, aki bejelentette, hogy befejezi profi pályafutását.

A meccshez visszatérve, a litvánok szinte biztosan behúzódnak majd a saját kapujuk elé és elsősorban a védekezésre rendezkednek be, ahogy azt tették Bulgária ellen is, ahol közel 80 percet emberhátrányban játszottak le. A magyar csapat azonban éppen a bolgárok ellen mutatta meg márciusban, hogy már a felállt védelem elleni játékuk is javul, főleg ha az ellenfél nem erős bajnokságokban edződő játékosokból áll. Márpedig a keddi ellenfél keretében főleg a balti bajnokságokban szereplő labdarúgókat találunk. Legértékesebb futballistájuk a 19 éves Gvidas Gineitis, aki a Serie A-ban szereplő Torino alkalmazásában áll, de az olasz élvonalban mindössze három meccsen lépett pályára, a most véget erő szezon első felében pedig még csak az ifjúsági bajnokságban kapott lehetőséget.

A két csapat eddig ötször találkozott egymással, négyszer magyar siker, egyszer pedig döntetlen született. Legutóbb 2015-ben, egy debreceni barátságos mérkőzésen mérte össze tudását a két válogatott, akkor Stieber, Dzsudzsák, Nikolics és Priskin góljaival a Dárdai Pál irányította Magyarország 4:0-ra győzött. Az akkor pályára lépők közül Dibusz Dénes és Lang Ádám van most is ott a keretben, és jó eséllyel mindketten kezdők lesznek a találkozón, amelyen a portugál António Nobre fújja majd a sípot. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?