Győzelemmel zárták a szezont a gömöriek

<p>&bdquo;Viszontlátásra az új szezonban, abban a bajnokságban, amit majd a reorganizáció ítél nekünk&rdquo; &ndash; így köszönt el a helyi műsorközlő a szurkolóktól, miután a rimaszombati futballcsapat 3:2-re legyőzte a poprádiakat a II. liga keleti alsóházának utolsó fordulójában.</p>

A szezonzáró fordulatos meccset hozott, a hazaiak már a 6. percben vezetést szereztek, amikor Fajčík szép cselek után remek ütemben találta meg Mazurt, aki először a kapusba lőtt, de az ismétlésnél már a hálóba küldte a labdát – 1:0.

A hazaiaknak negyedóra játék után át kellett szervezniük a védelmüket, mert Morháč egy fejpárbajnál megsérült, le kellett cserélni. Wurczell állt be helyette, aki elöl kapott helyet, Uličný pedig hátrahúzódott. A kulcsembernek számító Morháčról utóbb kiderült, hogy részleges ínszakadása van a vállában, és legalább hat hét kényszerpihenő vár rá…

A poprádiak részben már az osztályozóra tartalékoltak, nem játszott Stanislav Šesták, Palša és Kica sem, a kapuban pedig Malec helyett Knurovský állt. De a vendégek így is roppant agilisan játszottak, Prošovský nem is szusszanhatott a hazai kapuban. A 27. percben pedig Šašinka beívelése után Maťaš közelről a hálóba passzolt – 1:1. Tíz perccel később már vezettek a vendégek: egy poprádi fejes a felső lécről pattant ki, de pont Maťašhoz, aki nem hibázott – 1:2.

A rimaszombatiak is bátran támadtak azonban, és a 41. percben Fajčík távoli bombalövése a hálóban kötött ki – 2:2.

Ekkor már a kapu mögötti kerítésen lógott egy transzparens, amit a hazai drukkerek szép csendesen feszítettek ki: „A piró nem bűncselekmény!” A kemény mag ezzel Matej Vargic ügyére utalt, aki Poprádon pirotechnikai eszközöket csempészett be a szurkolóknak, amiért 2 hónapos eltiltást kapott.

A második félidő Prošovský parádéiról szólt. A rimaszombati kapus legalább öt tiszta gólt megfogott, amikor már csak vele álltak szemben a poprádi csatárok. A 69. percben pedig egy kontrából meglódult Mazur, hülyét csinált a komplett vendégvédelemből (ezért jó egy futsalos a csapatban), és a hálóba gurított – 3:2. A poprádiak hiába igyekeztek, már nem tudtak egyenlíteni, mert Prošovský ihletett állapotban védett.

„Remélem, ez a pofon észhez térít minket az osztályozó előtt” – nyilatkozta Ján Belejčák, a poprádiak másodedzője. A hazaiakat irányító Csányi Csaba azt emelte ki, hogy csapata betartotta a taktikai utasításokat: „A vendégek technikásabban játszottak, de mi jól felkészültünk rájuk, a terület nagy részét átengedtük nekik, de lezártuk a széleket, és kontrákból próbálkoztunk.”

A Poprad a bentmaradásért oda-vissza alapon játszik a nyugati alsóház első helyezettjével, a Trnava B-vel, de a rimaszombatiak is bíznak még benne, hogy a II. ligában maradhatnak. A bajnokság átszervezése és a feltételek szigorodása sok kérdőjelet von maga után, így csak a következő hetekben dől el, mely csapatok vállalják végül a II. ligás szereplést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?