Győzelemmel búcsúzott

Gdansk. Az amatőrként olimpiát, két-két világbajnokságot és Európa bajnokságot nyerő, profiként szintén világ- és Európa-bajnok Kovács István szombat este Dariusz Michalczewski gáláján az amerikai Steve Trumble ellen lépett utoljára kötelek közé hivatalos mérkőzésen, Gdanskban.

Gdansk. Az amatőrként olimpiát, két-két világbajnokságot és Európa bajnokságot nyerő, profiként szintén világ- és Európa-bajnok Kovács István szombat este Dariusz Michalczewski gáláján az amerikai Steve Trumble ellen lépett utoljára kötelek közé hivatalos mérkőzésen, Gdanskban. Kokó a harmadik menetben kétszer is a padlóra küldte ellenfelét, ezért a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást.

Az ökölvívásban nem igazán divat búcsúmérkőzést rendezni, Kokó azonban úgy érezte, nem egy sajtótájékoztatón, hanem a szorítóban kell elköszönnie szurkolóitól. Ellenfe, Steve Trumble mérlege nem volt túl ijesztő, az amerikai 11 győzelem mellett 15 vereséget szenvedett, s akár vesztett, akár nyert, mérkőzései általában kiütéssel fejeződtek be. Az első menet az ismerkedés jegyében telt, kontrára játszott mind a két bunyós, ám Kovács így is többször eltalálta ellenfelét. A második menetben Kokó beleerősített, s bár ő is kapott egy ütést, fölénye egyértelművé vált.

A harmadik menetben sem változott a kép, Trumble kapott egy nagy sorozatot, mozgása egyre bizonytalanabbá vált, nem sokkal később pedig egy jobbkezes ütéstől a földre került. Az amerikai ekkor még felállt, de Kokó nem várta meg a menet végét, jobbal újra leküldte Trumble-t, ami egyben a mérkőzés, és Kovács István pályafutásának végét jelentette.

u Dariusz Michalczewski huszonegyedik alkalommal védte meg profi ökölvívó félnehézsúlyú WBO világbajnoki címét. A Németországban élő, lengyel származású bokszoló a gdanski gálán a második menetben kiütötte kihívóját, az amerikai Joey de Grandist. A szülővárosában diadalmaskodó 33 éves Michalczewskinek a mostani volt a 46. profi győzelme ,és továbbra is veretlen. (o, m, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?