„Gyorsabb, keményebb az orosz bajnokság”

Moszkva/Pozsony. Nyáron Hornyák Zsolt sokáig nem tudott dönteni, hogy a Ferencváros vagy a moszkvai Dinamo ajánlatát fogadja el. Végül a 28 esztendős futballista az orosz együttest választotta. Eddigi tapasztalatairól kérdeztük.

Moszkva/Pozsony. Nyáron Hornyák Zsolt sokáig nem tudott dönteni, hogy a Ferencváros vagy a moszkvai Dinamo ajánlatát fogadja el. Végül a 28 esztendős futballista az orosz együttest választotta. Eddigi tapasztalatairól kérdeztük.

Mennyiben más az ottani pontvadászat?

A Szuperligához képest lényegesen gyorsabbak, keményebbek a mérkőzések. Nincs megállás, végig kell hajtani a 90 percet. Rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, eddig nem akadt olyan találkozó, amelyen gyenge ellenféllel csaptunk volna össze. Az edzések is jóval nehezebbek, mint nálunk.

A keménységeddel aligha van probléma.

Soha sem féltem a párharcoktól, ha kell, mindig odateszem a lábam. Ezért Szlovákiában zsinórban kaptam a sárga lapokat, az orosz bírók azonban engedik a férfias játékot, csak a szándékos durvaságot büntetik. Egyébként mindössze kétszer részesültem ilyen jellegű figyelmeztetésben.

Csapatod jelenleg nem jeleskedik, a középmezőnyben tanyázik.

Három fordulóval a befejezés előtt a 9. helyen állunk. Sajnos, a tavaszi idény eléggé gyérre sikeredett. Ezért velem együtt több új szerzemény érkezett, egy ideig eltartott, míg összeszoktunk. Aztán egyre jobban belelendültünk, ezt bizonyítja, hogy a hét végén az Orosz Kupa nyolcaddöntőjében 5:0-ra leléptük a Mahacskalát.

Viszont az UEFA Kupában nehezen jutottatok túl a máltai Birkirkarán.

Moszkvában szinte felbillent a pálya, ám helyzeteinket elpuskáztuk, csak 1:0-ra nyertünk. A visszavágó gól nélkül végződött, de kiállítás miatt 60 percen át emberhátrányban játszottunk. Jóval nehezebb dolgunk lesz csütörtökön (ma – a szerk. megj.) este a glasgowi oroszlánbarlangban a Rangers ellen. Bravúrnak számítana, ha sikerülne döntetleneznünk, azonban egygólos vereséggel is kiegyeznénk.

Macedóniában, vb-selejtezőn is pályára léptél a válogatottban.

Jól esett, hogy Jozef Adamec meghívott a szkopjei világbajnoki selejtezőre. Kár, hogy számunkra már nem volt tétje az összecsapásnak.

Nem bántad meg, hogy nem a Ferencvárost választottad?

Egyáltalán nem. Kezdettől fogva állandó helyem van a csapatban, megszokott posztomon, balhátvédként szerepelek. Az edzők és a vezetők elégedettek velem, a családom is jól érzi magát Moszkvában, ahol kétszobás lakást kaptunk. Persze, az sem mellékes, hogy anyagilag is megérte a Dinamóhoz szerződnöm. Amit az oroszok ígértek, azt teljesítették. Eléggé nehéz viszont megszoknom, hogy óriásiak a távolságok, például Vlagyikavkaz 2000 km-re van Moszkvától...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?