Győr, FTC: közel a csoportelsőség

ÖSSZEÁLLÍTÁSGyőr/Budapest.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Győr/Budapest. Amennyiben az eddig százszázalékos Győr és FTC megnyeri hétvégi, sorrendben negyedik középdöntős mérkőzését, illetve a Podgorica és a Valcea nem győz a két csoport másik meccsén, akkor a két magyar csapat a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül csoportelsőként jut a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ráadásul ott elkerülik egymást.

A Győr eddig magabiztosan menetel, és játéka alapján egyértelműen toronymagas esélyes a legrangosabb kupa elnyerésére. Görbiczék az előző körben 24:18-ra nyertek a második helyen álló norvég Larvik otthonában, és a skandináv gárda most vendégként lép pályára szombaton (16.00).

Ambros Martin, a győriek vezetőedzője mindenkit visszafogottságra int: „Csak a jelenre szabad koncentrálnunk, és keményen dolgoznunk, hogy még jobbak legyünk. Minden edzésen, minden meccsen, hétről hétre. Hiszen jelenleg szinte sehol nem vagyunk, csak megnyertünk három meccset, de ez nem elég az elődöntőhöz.”

Ferencvárosi kollégája, Elek Gábor szerint viszont a Fradi erőn felül teljesít: a Zácsik Szandrát és (nemrégtől) a spanyol Nerea Penát is nélkülöző zöld-fehérek eredetileg csak a középdöntőbe jutást tűzték ki célul – ezzel szemben legutóbb a Krim Ljubljanát verték Dabason 30:26-ra, s elérhető közelségbe került számukra a csoportelsőség.

„Majdhogynem azt kell mondanom, hogy továbbjutás és elsőség együtt jár. Ha a Valceát itthon nem tudnánk megverni, akkor vastagon benne lenne a pakliban a kiesés is, az a meccsünk lesz pókernyelven az all in” – mondta Elek, aki természetesen a vasárnap esti (19.30) szlovéniai találkozón is győzni szeretne a Krim ellen. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?