Gyógyfüvek, rákok...

Szöul. A Koreai Köztársaság holland szövetségi kapitányának a szenté avatás mellett az első kellemetlen megjegyzésekkel is szembe kellett néznie, csapatát ugyanis meggyanúsították, hogy elképesztő kondícióját és gyorsaságát a doppingnak köszönheti. Guus Hiddink nevetségesnek nevezte és visszautasította a vádakat.

Szöul. A Koreai Köztársaság holland szövetségi kapitányának a szenté avatás mellett az első kellemetlen megjegyzésekkel is szembe kellett néznie, csapatát ugyanis meggyanúsították, hogy elképesztő kondícióját és gyorsaságát a doppingnak köszönheti. Guus Hiddink nevetségesnek nevezte és visszautasította a vádakat.

A szombati, Spanyolország elleni negyeddöntőre készülő dél-koreai együttes kiváló kondíciója sok szakembernek szemet szúrt, s a szöuli Dong-A Ilbo napilap burkoltan doppingolással gyanúsította meg Anékat. „Nem is akarok reagálni ezekre a vádakra, mert aki vádaskodik, annak bizonyítania is kell. Nagyon keményen dolgozunk, de például, aki kicsit is ért a szakmához, az tudja, hogy a játékosok gyorsaságát nem lehet fejleszteni doppinggal vagy gyógyszeres úton“ – mondta Hiddink.

A koreai válogatott orvosa, Kim Hjon Csul szerint a játékosok lenyűgöző kitartása és ereje a kemény munka és a megfelelő táplálkozás következménye. Kim a szöuli Dong-A Ilbo napilapnak elmondta, hogy a válogatott keret tagjai gyógyfüvekből, ginzenggyökérből, halakból és rákokból kivont tápanyagokból készült tablettákat és kapszulákat kapnak múlt március óta naponta háromszor. De ezen hatóanyagok mindegyike természetes, semmi közük a doppingszerekhez.

Hiddinknek, aki a spanyolok elleni esélyeket 50 százalékra becsüli, egyelőre három sérülttel kell számolnia, Kim Nam Il bokája fordult ki, Kim Te Jung orra törött el az olaszok elleni nyolcaddöntőn. Park Ji Szung, aki a portugálok kieséséhez vezető gólt lőtte, combizomhúzódással bajlódik.

A kellemetlenség mellett azért a jóból is kijut a holland szakvezetőnek, már felajánlották neki, hogy élete végéig ingyen ihat sört az országban, négy évig ingyen repülhet a koreai légitársaság első osztályán, tiszteletbeli koreai állampolgárrá fogadták, s útlevelet ajánlottak fel neki. Hiddink ugyan még udvariasan hallgat, de ha maradna a Koreai Köztársaságban, s vállalná a kettős állampolgárságot, akkor a szöuli lapok szerint koreai nevet is kell választani neki. Az 55 éves Hiddink koreai neve Csoszun Ilbo és Li Gju Te főszerkesztők szerint a Hi Dung Gu lehetne, ami körülbelül annyit tesz, hogy „boldogan ugrik a csúcsra“. A szöuli lap hozzáteszi, hogy eddig sok koreai polgár Hiddink nevének kiejtéséhez angol értelmet társított, úgy vélte, hogy – a hasonló hangzás téveszthette meg őket – „he thinks”, vagyis „ő gondolja” a jelentése. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?