Gündogan kinevette volna a bírót ha úgy ítél, ahogy Rossi várta volna

Musiala.Orbán20240619

A meccs emberének választott Ilkay Gündogan szerint teljesen szabályos volt a németek első gólja, Marco Rossi azonban úgy véli a játékvezető hibázott, hogy megadta Musiala találatát.

A 2:0-val végződött német–magyar Eb-meccs után a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem csak az ellenfélről és saját csapatáról, de a játékvezetőkről is beszélt. „Dolgoztunk a taktikán és a mentalitáson is, amire a srácok jól reagáltak. A németeknek világklasszis játékosai vannak, mi pedig próbáltunk felnőni hozzájuk. Figyeltünk a keresztpasszaikra, kompaktak akartunk lenni elsősorban középen, hogy kiszorítsuk őket a szélre. A középső védőink viszont sokszor elkéstek, ez benne van a játékban. Mi is sok lehetőséget alakítottunk ki, de végig szerencsétlenek voltunk, több momentum is volt, amikor bennünk lehetett volna a gól. Sem játékosként, sem edzőként nem szoktam a bíróval foglalkozni, és nem kifogásokat szeretnék keresni, de amit ma művelt… Azt hiszem még azok a német újságírók is, akik most itt vannak, elismerik, hogy kettős mércével ítélt meg helyzeteket. Az első gólnál ellökték Orbánt. Ezt lefújta, a második félidőben pedig egy ugyan ilyen helyzetben nem így tett. Ettől függetlenül a németek voltak a jobb csapat, megérdemelten győztek. De nem lett volna szükségük bírói segítségre, hiszen még egyszer mondom, hogy a világ legjobb játékosai vannak a válogatottjukban. Ők a torna legnagyobb esélyesei. A játékvezető viszont a leggyengébb volt ma a pályán – válaszolta a mérkőzést értékelő sajtótájékoztatón Marco Rossi. – Mondhatjuk, hogy fél lábbal már otthon vagyunk, de még nem estünk ki. Az utolsó csoportmérkőzésen mindent meg fogunk tenni azért, hogy ne pont nélkül távozzunk. Bár elismerem, hogy volt egy nagyon rossz első félidőnk Svájc ellen, de a többiben nem nyújtottunk olyan teljesítményt, hogy egy pontot se érdemeljünk. A skótok egy fizikálisan nagyon erős csapat. Fontos, hogy ellenük azt mutassuk a pályán, amit a szurkolóink elvárnak tőlünk. Ők is el tudják fogadni a technikai hibákat, amiket vétünk. Nem hülyék, pontosan tudják, hogy milyen szinten vagyunk, de azt akarják látni, hogy ha kell a vérünket adjuk a sikerért és mindent kiadunk magunkból a pályán. Én sem csak azt kérem a játékosaimtól, hogy lőjünk gólokat, hanem azt, hogy mindent adjanak bele. Skócia ellen egy más jellegű mérkőzést várok, amire alaposan fel fogunk készülni. A fociban viszont talán az a legfontosabb képesség, hogy mindent ki tudj magadból hozni a pályán” – zárta az olasz szakember.

Julian Nagelsman szerint kellemetlen ellenféllel találkoztak, aki okozott nekik nehéz pillanatokat. A meccs ezen szakaszaiban azonban mindig volt valaki, aki ki tudta javítani a hibákat. „Egy ilyen mélyen és szervezetten védekező csapat akkor tud leginkább jó eredményt elérni, ha szerez egy gyors gólt. Ez most nem így volt, mi pedig igyekeztünk beszorítani őket a saját térfelükre. Ilyen esetben viszont türelmesen kell játszani, hiszen 20 játékos mozog egy kis területen. A mi játékosaink, élükön Kroosszal pedig türelmesek voltak” – magyarázta a siker receptjét a németek szövetségi kapitánya.

A mérkőzés legjobbjának választott Gündogan nem értette a magyarok heves tiltakozását az első gól után. „Meglepődtem, hogy ennyire mérgesek voltak. Nem tudom hogy nézett ki az eset a képernyőkön, de ha ezt a Premier League-ben befújták volna szabálytalanságnak, akkor mindenki a földön fetrengett volna a nevetéstől. Így én elégedett voltam a bíró ítéletével. Az előkészítésben fontos volt, hogy kétszer is nekem kedvezően pattant a labda. Erre a szerencsére szükségünk is volt, egy ilyen meccsen ezek nagyon sokat segítenek nekünk. Nem volt tökéletes mérkőzés a mi részünkről, de egy ilyen tornán szükség van arra is, hogy felül tudjunk kerekedni egy-egy nehéz időszakon” – vélekedett Gündogan, aki azt is elmondta, fontos, hogy megtalálták az összhangot Toni Kroosszal a pályán. A Barcelona játékosa ugyanis most a Real középpályása előtt játszik, így pedig nem oltják ki egymás játékát, mint tették azt akkor, amikor egymás mellé kerültek a taktikai hadrendben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?