Görögország ünnepelt

Faro. Az oroszoktól elszenvedett 2:1-es vereség ellenére továbbjutó görög válogatottnak már semmi veszítenivalója nincs, így felszabadultan vághat neki az Eb-negyeddöntő küzdelmeinek – legalábbis így vélekednek a szurkolók és a játékosok.

Faro. Az oroszoktól elszenvedett 2:1-es vereség ellenére továbbjutó görög válogatottnak már semmi veszítenivalója nincs, így felszabadultan vághat neki az Eb-negyeddöntő küzdelmeinek – legalábbis így vélekednek a szurkolók és a játékosok. Görögország válogatottja sporttörténelmet írt, hiszen világeseményen eddig még győzelmet sem szerzett soha, most pedig csoportmásodikként bejutott a negyeddöntőbe.

– A mai nap csak az örömé, és nem a kritikáé – nyilatkozta Otto Rehhagel, a görögök német szövetségi kapitánya. – Ha valaki azt mondja a torna előtt, hogy a negyeddöntőig jutunk, egy szavát sem hittük volna. Görögország ünnepel, mi is ünnepelünk, és én nagyon boldog vagyok, hogy ennyi embernek örömöt szerezhettünk.

Inkább megkönnyebbültnek, mintsem örömittasnak tűntek a görög szurkolók Athénban a vasárnapi meccs után. – A stressz miatt nem tudunk igazán örülni – nyilatkozta egy szurkoló az AFP hírügynökségnek. Szemtanúk szerint lényegesen kevesebben ünnepelték a továbbjutást az Omonia téren, mint korábban a portugálok elleni győzelmet, illetve a spanyolokkal szemben elért döntetlent. „Valamennyi görög nevében gratulálok a szövetségi kapitánynak, a munkatársainak és a játékosoknak” – áll Kosztasz Karamanlisz görög miniszterelnök üdvözlő táviratában. „Kívánom, hogy ezt a sikert továbbiak kövessék” – utalt a kormányfő az Eb-folytatáson túl a közelgő olimpiára.

Egy közvélemény-kutatás szerint a görög szurkolók többsége – 70 százaléka – inkább az angolokat, mint a franciákat szerette volna ellenfélül a negyeddöntőben. Negyven százalékuk egyébként hisz abban, hogy a csapat bejut az elődöntőbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?