Gombos nem nőtt fel Kližanhoz

Hiába nyújtott Martin Kližan kiváló teljesítményt, nem volt vele egyenrangú társa a szlovák Davis-kupa-csapatban.

Hiába nyújtott Martin Kližan kiváló teljesítményt, nem volt vele egyenrangú társa a szlovák Davis-kupa-csapatban. A szlovák férfi-teniszválogatott 3:2-re kikapott Gdanskban a lengyelektől, így nem jutott fel a Világcsoportba.

Nem sikerült megkoronáznia egész éves menetelését a szlovák tenisz Davis-kupa-csapatnak, Lengyelországban csak Martin Kližan tudott pontot szerezni. A szlovákok legmagasabban jegyzett versenyzője pénteken három játszmában simán legyőzte Michal Przysieznyt, Gombos Norbert azonban nem bírt a 2013-ban wimbledoni elődöntős Jerzy Janowiczcsal. Az elvesztett első két szett után Gombos ugyan nagy csatában megnyerte a harmadik játszmát, de a meccs végül Janowiczé lett.

A szombati párosban a lengyelek számítottak esélyesebbnek, hiszen Marcin Matkowski a 9., Lukasz Kubot pedig a 35. a páros-világranglistán, míg Zelenay csak a 106., Andrej Martin pedig a 126. helyen áll. Mindez a pályán is megmutatkozott, a lengyelek három játszmában győztek. „Szerettünk volna itt is meglepetést okozni, mint Romániában, és egy erős ellenféllel szemben pontot szerezni – nyilatkozta Andrej Martin a meccs után. – Romániában top 10-es párral játszottunk, de a lengyelek még náluk is jobbak voltak.”

Vasárnap azonban Martin Kližan fantasztikus teljesítménnyel legyőzte Janowiczot, és visszahozta a szlovák reményeket. Kližan idén a Davis-kupában nem vesztett szettet, húszból húsz játszmát nyert meg. „Azt mondtam magamban, itt az ideje, hogy megmutassam, vezér vagyok” – nyilatkozta Kližan, akit az utóbbi időben sokan bíráltak flegma hozzáállása miatt. Gdanskban azonban egy roppant kemény Kližant láthattunk, aki minden labdáért harcolt, végig megőrizte a koncentrációját, és nagyon fontos meccset nyert meg.

A szlovákok sorsa így Gombos Norbert kezében volt, aki viszont nem tudott felnőni a feladathoz, és három szettben kikapott Przysieznytől. „Rettenetesen csalódott vagyok. Nemcsak magamnak okoztam csalódást, hanem az egész csapatnak. Nem voltam ideges, nem éreztem a tét súlyát. Viszont nem tudtam jól visszaadni az adogatásokat, ezen ment el a meccs” – mondta a nádszegi származású teniszező. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?