Gólzáporokkal rajtolt a playoff

Pozsony. Az elmúlt hét végén két helyszínen elkezdődött a jégkorong ST Extraliga rájátszása. Pozsonyban és Zólyomban is biztosan nyerte a playoff-negyeddöntő első két összecsapását a nagy esélyes hazai csapat, s minden különösebb izgalom nélkül készülhet a zsolnai és a poprádi visszavágókra.

Karol Križan, a Zvolen kapusa két mérkőzésen mindössze egy gólt kapott TASR-felvételJúlius Šupler, a körmérkőzés sorozat legjobbjának, a Slovannak a vezetőedzője a hét végi találkozók előtt azt nyilatkozta, hogy ha mindkét mérkőzést megnyerik védencei, elégedett lesz. Nos, ez sikerült is. A szombati összecsapás (6:1) margójára csak annyit mondott: „Bemelegítésnek nem volt rossz az összecsapás...” Egy nappal később is biztosan győzött (8:4) a fővárosi gárda, azonban a meccs hajrájában feltűnően sokat köny-nyelműsködött. „Kár a bekapott gólokért, az utolsó harmadban sokat hibáztunk. Zsolnán jobban oda kell majd figyelni az ellenfél gyors kontráira. Tulajdonképpen minden a forgatókönyvünk szerint alakult, hiszen összesítésben 2:0-ra vezetünk” – értékelte a kékek teljesítményét Július Šupler.

Érdekesség, hogy a zsolnaiak mindkét pozsonyi találkozón vezetést szereztek, szombaton már az első, vasárnap pedig az ötödik percben betaláltak. Ezután azonban egyik percről a másikra összeroppantak, s a továbbiakban már csak statisztáltak. Peter Mikula edző: „Sokkal nagyobb játékerőt képvisel a Slovan, nagy kár, hogy a vezető gólunk után alábbhagyott a lendületünk. Védelmi hibák miatt kaptunk olyan sok gólt. Jó lenne, ha visszatérnénk még a fővárosba, hogy ez valóra váljon, legalább egyszer le kell győznünk a favoritot...”

Szombaton és vasárnap is meglepően sokan, egyaránt hétezren voltak kíváncsiak a pozsonyiakra az Ondrej Nepela Téli Stadionban (márciustól a hokimeccseken ST Arena a csarnok neve).

Zólyomban viszont jóval kevesebben szurkoltak (szombaton két-, vasárnap pedig háromezren foglaltak helyet a lelátókon) a körmérkőzéses sorozat hajrájában hullámvölgybe került együttesnek, amely a playoff-negyeddöntő rajtjáig rendezte sorait. Nem volt nehéz dolga Ernest Bokroš edző legénységének, mert a poprádi gárda szétesően, minden elképzelés nélkül hokizott, s csak egy harmadon át volt méltó ellenfél. A szombati első húsz perc (0:0) után megtáltosodott a Zvolen, és tizenkét perc alatt „padlóra” küldte a Popradot. A 4:0-ás sikert követően vérszemet kaptak a házigazdák, és vasárnap – ugyancsak a második harmadban nyújtott remek játékuknak köszönhetően – 6:1-re elgázolták az észak-szlovákiaiakat.

„Križan kapus hibátlan teljesítményt nyújtott, s valamennyi sorunk hozta formáját. Még korai lenne a továbbjutást ünnepelni. Mindent megteszünk, hogy a poprádi összecsapásokkal véget érjen a sorozat, s az elődöntő előtt tizenkét napot pihenhessünk” – mondta Ernest Bokroš.

Ján Šterbák, a Poprad mestere kijelentette: fiatal csapata még nem rendelkezik kellő tapasztalatokkal, s védencei gyorsaságban is messze elmaradtak a házigazdáktól.

Folytatás szerdán és csütörtökön Zsolnán, illetve Poprádon, az a csapat jut a legjobb négy közé, amelyik négyszer legyőzi ellenfelét.

PLAYOFF-NEGYEDDÖNTŐ

Tegnap újabb két párharccal folytatódott a jágkorong ST Extraliga negyeddöntője: Koši-ce–Martin 4:2 (1:0, 3:1, 0:1), g.: Ľ. Sabol (7.), Škovira (25.), Kroták (30.), Vantroba (36.), ill. Špirko (23.), Kotlárik (55.). Az állás: 1:0.

Trenčín–Skalica 4:0 (2:0, 0:0, 2:0), g.: T. Melichárik (9.), Kukumberg (10., 55.), Zlocha (57.). Az állás 1:0.

Ma ugyanebben a párosításban még egyszer találkoznak a csapatok. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?