Gólt akar rúgni a magyar bajnok

Zsolna/Zalaegerszeg. Hétről hétre zajlik az élet a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ma már eldől, kik jutnak a torna 3. fordulójába, lejátsszák a 2. kör visszavágó mérkőzéseit. A Žilina 1:1-gyel utazott a bázeli visszavágóra, az NK Zagreb–ZTE meccsen 1:0-s előnnyel kezd a magyar bajnok.

Marek Mintáltól (balról a második) gólt várnak a zsolnaiak a bázeli BL-selejtező visszavágónM. Nagy László felvételeFC BASEL–ŽILINA (19.30). Leoš Kalvoda, a zsolnaiak cseh edzője a balszerencsés első meccs után azt mondta, a visszavágón megpróbálják a lehetetlent. Mármint azt, hogy kiharcolják a továbbjutást. Most, hogy a bázeliek a szombati bajnokin 4:2-re legyőzték a Servette Genfet, már inkább csak a kincstári optimizmus beszél belőlük. Marek Mintál, a gólkirály, aki az idei pontvadászat során csak az első fordulóban volt eredményes, például a következőket nyilatkozta: „Világos számunkra, hogy milyen nehéz helyzetben leledzünk a visszavágó előtt, de keményen meg akarunk küzdeni a továbbjutásért. Nem lehetünk még egyszer olyan pechesek, mint az első összecsapáson voltunk. Úgy érzem, jó esélyünk van arra, hogy bekerüljünk a 3. fordulóba.”

Ahogy közeledik a meccs, a tréner sem igen emlegeti a „lehetetlent”: „A Basel hazai pályán nagyon erős, ezért hátrányunk ledolgozása érdekében nem rohanhatunk neki már a meccs elején, nem futballozhatunk teljesen nyíltan. Gólt azonban mindenképpen szeretnénk rúgni, úgyhogy biztonságos védekezésünk mellett minden alkalmat megragadunk a gyors ellentámadásokra. Ez nem jelenti azt, hogy csak védekezni akarunk, mi a bajnokságban sem a defenzíváról vagyunk ismertek. Azt mondom, élnek a továbbjutási reményeink.”

Hogy még jobban éljenek, a klubvezetés is igyekszik motiválni a labdarúgókat: ha bekerülnek a 3. fordulóba, 1,5 millió koronát oszt szét közöttük.

A svájciak nem a reményekről beszélnek, hanem egyenesen arról, hogy a szlovák bajnok már a BL halottja, semmilyen esélye nincs. Főleg a szombati 4:2-es bajnoki győzelem után mondanak ilyesmiket. Tény és való, jól játszott a Basel. Christain Gross edző: „A csapat kezd formába lendülni, majdnem elképzeléseim szerint futballozott, ilyen teljesítménnyel egyértelműen legyőznénk szerdai ellenfelünket; csak az a kérdés, meg tudja-e mindezt ismételni a veszélyes szlovákok ellen.”

VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLĺTÁSOK, FC Basel: Zuberbüchler–Barberis, Quenoz, Zwyssig, Duruz–Esposito, Cantaluppi, Chipperfiled–Ha. Yakin-Gimenez, Rossi. Žilina: Čech–Drahno, Klago, Labant, Zabavník–Kosmeľ, Sniský, T. Ďurica, Barčík–Nemec, Mintál.

NK ZAGREB–ZTE (20.45). A zalaegerszegi játékosok többségére pályafutásuk legfontosabb fellépése vár ma este. „Továbbra is azt állítom, képesek vagyunk arra, hogy idegenben is gólt lőjünk, háromszor pedig nem találhat be az ellenfél” – nyilatkozta Bozsik Péter vezetőedző. Minden zalaegerszegi labdarúgó tisztában van vele, hogy kőkemény kilencven perc vár a csapatra Zágrábban. Vincze Ottó, akinek akadt némi össze-tűzése az első meccsen a horvátokkal, így beszélt a mai találkozó kapcsán: „Úgy kell kimennünk a pályára, hogy akár sárga lap árán is, de respektet teremtsünk. Ha megérzik a horvátok, hogy puhányak vagyunk, végünk van. Gólt kell rúgnunk a továbbjutásért. Amennyiben nem lövünk, csak a csoda folytán kerülhetnénk tovább, ráadásul 0:0-ra játszani mindenkor több mint kockázatos.”

Nem kizárt, a zágrábiak három csatárral és abszolút önbizalommal állnak ki a meccsre. Növeli derűlátásukat, hogy a csapat a pénteki bajnoki meccsen (Varteks 1:0) mutatott formája az aranyéremmel zárult előző évad legjobb teljesítményeire emlékeztetett. Állítólag szembetűnő volt az együttes mozgékonysága, harckészsége. A meccs legjobb embere a hosszú sérülés után visszatért Lovrek volt (ő rúgta a gólt), aki úgy véli: ha a BL-selejtezőn is úgy játszik a csapat, mint a Varteks ellen, akkor a zágrábiak „elsöprik a zalaegerszegieket, és elérik a kvalifikációs szakasz harmadik fordulóját.” Hasonló véleményen van Ivan Katalinics edző is.

VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLĺTÁSOK, NK Zagreb: Vaszilj–Jezse, Oszibov, Milinovics–Szimics, Milasz, Duro, Vukics–Lovrek, Szamardzsics, Krpan. Zalaegerszeg: Ilics–Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi–Ljubojevics, Kráľ (Balog), Vincze Ottó, Egressy–Babati, Kenesei. A mérkőzést (élőben közvetíti a kódolt Sport1) a spanyol Burrull vezeti. (T. V.)

A BL-selejtezők műsora

16.00: Pjunik Jereván–Dinamo Kijev (az első mérkőzésen 0:4), Belsina Bobrujszk–Maccabi Haifa (0:4); 17.00: Torpedo Kutaiszi– Sparta Praha (0:3); 18.00: Grazer AK–Serif Tiraszpol (4:0), 19.30: FC Basel–MŠK Žilina (1:1), Levszki Szófia–Skonto Riga (0:0), Apoel Nikózia–NK Maribor (1:2); 20.00: Dinamo Bukarest–FC Bruges (1:3); Legia Varsó–Vardar Szkopje (3:1), Dinamo Tirana–Bröndby Koppenhága (0:1), Hibernians La Valletta–Boavista Porto (0:4); 20.15: Zseljeznyicsar Szarajevó–Lilleström (1:0); 20.45: Partizan Belgrád–Hammarby (1:1), NK Zágráb–Zalaegerszeg (0:1).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?