Gólokban gazdag torna

<p>A brazíliai vb 63 mérkőzésén (a döntő lapzárta után ért véget) 170 gól esett, ami 2,70-es meccsenkénti átlagnak felel meg. Ennél több találat csak az 1998-as franciaországi tornán született, akkor 171 gólt láttak a szurkolók.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Négy évvel ezelőtt, Dél-Afrikában a világbajnokságon jóval kevesebb találat esett, szám szerint 145, ami 2,27-es gólátlagnak felel meg.

Az eddigi csúcsot az 1954-es svájci vb tartja, melyen átlagban 5,38 találat esett – nem kis mértékben a rendkívül eredményes magyar Aranycsapat jóvoltából.

A brazilok 7:1-es kiütésekor a negyedik világbajnokságán játszó német Miroslav Klose megszerezte 16. vb-gólját, ezzel megjavította a brazil Ronaldo 15 találatos csúcsát.

Tíz játékost állítottak ki eddig a tornán, az 1986-os vb 8 piros lapja óta ez a legkevesebb. A negatív rekordot a nyolc évvel ezelőtti németországi torna tartja 28 kiállítással.

A torna eddigi 63 mérkőzésén 177 esetben mutattak fel sárga lapot a játékvezetők, közülük mindössze egyet műesésért.

A világbajnokság átlagos nézőszáma 53 018, a csúcsot a húsz évvel ezelőtti vb tartja: az Egyesült Államokban rendezett viadalon átlagosan 68 991-en nézték meg a helyszínen a mérkőzéseket.

A torna megrendezése 11,6 milliárd dollárba került Brazíliának. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?