Golden State–Cleveland versenyfutás negyedszer is

<p>A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság (NBA) ma éjjeli rajtja előtt úgy tűnik, akár a tavalyi, a két évvel ezelőtti vagy a 2014/15-ös szezon-felvezetőt is újrahasznosíthatnánk.</p>

Igaz, néhány név nem passzolna a mostani játékoskeretekben, de a végkövetkeztetés sorozatban negyedszer is ugyanaz: az nba.com szakértőitől kezdve a fogadóirodák bukmékerein keresztül az egyszerű drukkerekig mindenki azt várja, hogy ismét a megszokott nagydöntős páros, a címvédő Golden State Warriors és a 2016-os győztes Cleveland Cavaliers feszül egymásnak az újabb aranygyűrűkért.

„A ligában van két kitűnő csapatunk, ami viszont azt jelenti, hogy a további huszonnyolc csak hulladék, illetve hogy nagyon nehéz dolguk lesz” – morgott a legendás Michael Jordan.

A Harcosoknál mind a két vezérbika (Stephen Curry, Kevin Durant), mind a „kiszolgálószemélyzet” (Iguodala, Green, Thompson) között remek az összhang, így Steve Kerr edző joggal bízhat abban, hogy negyedik szezonjában harmadik bajnoki címét is megszerzi a klubbal.

A Gavalléroknál továbbra is minden LeBron Jamesről szól: pont miatta távozott a csapattól a sztárirányító, Kyrie Irving (Boston), és pont miatta jött Clevelandbe a haver Dwyane Wade, akivel anno Miamiben két aranygyűrűt is nyertek. Ha ehhez hozzávesszük a 2010/11-es MVP, Derrick Rose érkezését, tényleg egyet lehet érdeni Jordan értékelésével.

Habár a „hulladékból” azért érdemes még négy gárdát kihalászni, leginkább az Oklahoma Cityt. A Thunder minden eddigi rekordot megdöntve 205 millió dollárért láncolta magához öt évre az elképesztő statisztikákat produkáló Russel Westbrookot, aki neves segítőket is kapott az új szezonra: Carmelo Anthony és Paul George is 23-as meccsenkénti pontátlaggal jött New Yorkból, illetve Indianából. A fiatal bostoni gárda a már említett Irving érkezésétől vár sokat, a houstoniak a Clipperst otthagyó Chris Paulban remélik megtalálni James Harden tehermentesítőjét. A San Antonio pedig már talán nem is tud igazán rosszul teljesíteni, tekintve, hogy az elmúlt 18 idényben mindig túllépték a mágikus 50 győzelmet a 82 meccses alapszakaszban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?