Gólcsúcsot javítottak

Hármadik világbajnoki selejtezőjét követően a szlovák futballválogatott áll a 3. csoport élén. Szerdán este a Galis-legénység 7:0-ra lehengerelte Liechten-steint.

Németh Szilárd sok borsot tört a liechtensteini védők orra aláTASR-felvételEzzel a teljesítményével a nemzeti csapat megjavította a gólcsúcsot, az eddigi rekordot az 1996-ban Málta elleni 6:0-ás győzelem jelentette. Kitűnően játszott a Róbert Vittek, Németh Szilárd csatárduó, az előbbi mesterhármast ért el (1993-től ez eddig senkinek sem sikerült), a Middlesbrough támadója viszont találatán kívül pazar gólpasszokkal vétette észre magát. Ha Marek Mintál jobban odafigyel – legalább öt ziccert puskázott el – még nagyobb arányú lehetett volna a győzelem.

Nehéz értékelni a futballistákat, mert az igazsághoz tartozik, hogy törpeállam együttese egyáltalán nem tette próbára a hazaiakat, s a negyedik gól után teljesen összeroppant. Az viszont feltűnt, hogy Mönchengladbachnál mellőzött Igor Demo teljesen formán kívül van, a helyette pályára lépő Vladimír Janočko játékán is érződött, hogy csak keresi korábbi önmagát. Mintál hasznosan futballozik a középpályán, ám észrevehető, hogy míg klubjában a csatárok mögött szabadon mozoghat, a válogatottban a jobb szélen védekeznie is kell. Ezt a feladatát azonban gyakran elhanyagolja.

„Az első félidőben akadozott a gépezet, a szünet után viszont megélénkült a játékunk. Dicséretre méltó, hogy védenceim a biztos vezetésünk után sem álltak le, s folytatták a gólgyártást. Támadóink végre úgy játszottak, ahogy elvárom tőlük. Örülök a fölényes győzelemnek, de az lenne az igazi, ha a sok selejtezőbeli kudarc után végre másodikként zárnánk a küzdelemsorozatot. Egy biztos, sok függ majd a lettek elleni pozsonyi találkozótól, sikeres rajtot október nyolcadikán szeretnénk megkoronázni. Bevallom, mától kezdve én már Verpakovskisékra készülök” – mondta Dušan Galis.

Martin Andermatt, a vendégek szövetségi kapitánya is elismerte, nem volt egy súlycsoportban a két válogatott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?