Gól nélküli DAC-főpróba

Dunaszerdahely |

<p>0:0-s döntetlennel zárta a&nbsp;téli felkészülést a DAC futballcsapata a cseh Fastav &nbsp;Zlín ellen. A DAC Arénában 1500 néző volt kíváncsi kedvenceik ligarajt előtti főpróbájára.</p>

Jól kezdtek a hazaiak asűrű hóesésben, még fél perc sem telt el, amikor a fiatal Aluku a kapussal szemben állva mellé lőtt. A mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de a DAC-nak volt több és veszélyesebb helyzete: Sarr közelről mellé fejelt, Pačinda lapos lövése nem sokkal ment mellé. A túloldalon egy szöglet után Traoré fölé bombázott.

 A szünetet követően kissé ellaposodott a játék, ami a sok cserének is betudható. Pačinda kapufája, majd Šafranko elfutása után a DAC közel állt a gólhoz. Csak egy komolyabb lehetősége akadt a cseh bajnokság negyedik helyezettjének, de Fantiš lövését Slávik bravúrosan hárította.

A DAC összeállítása: Slávik–Zsivkovics, Šatka (79. Michalík), Huk, Davis (79. Németh)–Ljubicic–Vida (46. Štepanovský), Aluku (74. Simon Pambou), Sarr (46. Kontár), Pačinda– Šafranko (77. Mészáros).

„Pozitív dolog, hogy nem kaptunk gólt, az viszont negatív, hogy nem is rúgtunk gólt. Szerettünk volna győzelemmel hangolni a szombati ligarajtra, de ha nem találunk a hálóba, akkor nem nyerhetünk. Pedig voltak szépen kidolgozott lehetőségeink, sajnos, a legnagyobb ziccereket is kihagytuk. Aluku egyedül ment a kapusra, Sarr három méterről sem fejelt a hálóba, Pačinda lövése a kapufán csattant, Šafranko pedig mellé lőtt – értékelt lapunknak László Csaba, a dunaszerdahelyiek székely mestere. –  Remek talajú pályán jó iramú meccset láttak a szurkolók, akik ismét bizonyították, hogy mellettünk állnak. Egy erős cseh ellenféllel szemben a döntetlen jó eredménynek számít, csak a gól hiányzott.  Természetesen játékunkon akad még bőven javítani való, helyzeteinket ki kell használnunk, a középpályán gyorsabban kell passzolnunk, és hátul feleslegesen sokat adogattunk.”

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"265476","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

László Csaba elárulta, a Zlín elleni  kezdőcsapathoz képest a szombati, Podbrezová elleni ligarajton lehet egy-két változás – a széleken és a középpályán –, de az együttes gerince adott. Egyébként a bajnoki főpróba napján az A-keret valamennyi  játékosa pályára lépett, mert a DAC-fakó a Puskás Akadémia tartalékcsapatával találkozott (2:2, a sárga-kékek góllövői: Sabler, Ivan).

A DAC öt felkészülési meccset játszott: Karpati Lviv 1:1, Dinamo Moszkva 2:2, Kairat Almati 0:1,  Mladá Boleslav 3:1, Zlín 0:0. Hat játékos lőtte a csapat hat gólját: Vida, Pačinda, Mészáros, Huk, Šafranko és Štepanovský volt eredményes. 

 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?