Gelle és Vlček döntős

Szeged - Kiküldött munkatársunktól |

<p>Remek versenyzéssel kétszer is megverte ellenfeleit a Gelle Péter, Vlček Erik kajakpáros. Ezer méteren sem az előfutamban, sem a középfutambannem talált legyőzőre. Ma éremért csatázik a késő délutáni döntőben a 39. kajak-kenu világbajnokságon.</p>

Élvezet volt nézni, milyen könnyedén ment a vízen a trencséni és komáromi fiúk alkotta egység. Egyenletes húzásokkal tartottak a cél felé. Délelőtt az előfutam hajrájában kiengedtek, délután pedig az lepte meg őket, hogy a neves svéd duó nem bírta a tempójukat. Csak a fehéroroszok. „Kiválóan versenyeztünk, mi sem vártuk, hogy ilyen jók leszünk – árulta el a hajóból kiszálló Gelle Péter. – Már a rajt előtt éreztük, jó lesz a középdöntő is. Végig a saját iramunkat mentük. Nem kapkodtunk, nem siettünk, bár kicsit korán kezdtünk hajrázni, azzal még picit várhattunk volna. Maradt még bennünk valami. Azt a döntőre tartalékoljuk.”
Nagyon frissen érkezett a célba Vlček Erik, láthatóan boldog volt. Sikerének, döntőbe jutásának Riszdorfer Mihály is örült, jó jelnek vélte a komáromi kajaknégyes mai rajtja előtt. „Már a vb előtt sok minden járt a fejemben, de a belső énem folyton azt súgta: jól megy a hajó, bejuthatunk a döntőbe – osztotta meg gondolatait a versenyről a vb-n két számban is induló Vlček Erik. – Már az előfutam elárulta, jó erőben vagyunk, bírjuk az iramot, és megbirkózhatunk a feladattal. Saját tempónkban haladva minden gond nélkül léptünk tovább. Aztán összeszedtük magunkat, és megismételtük a délelőtti teljesítményünket. A végén még rátettünk egy lapáttal.” A középfutamban a fehérorosz és a svéd hajó tűnt a legnagyobb ellenfélnek. Mivel két egység ment a döntőbe, számolni kellett velük. „Megleptek a svédek, akik nem győzték az iramot. Folyton vártam, hogy felbukkan elöl a fehér hajójuk orra, csak valahogy nem ért oda – mondta a riválisokról Erik. – A fehéroroszokról tudtam, ha ötszázon nem szöknek meg, nem lehet baj, mert jó a hajránk.”
Ma Vlček háromszor ülhet hajóba, ami roppant nehéz lesz számára. Nem tudni, mennyit vett ki belőle a két párosfutam. „Megismétlem ugyanazt, mint egy nappal korábban, csak éppen a négyesben, aztán még egy döntő vár rám. Nehéz nap lesz, az biztos – hangsúlyozta a komáromi kajakos. – Lesz mit csinálnom. De ha valaki bejut egy vb-döntőbe, képes mindent beleadni. Remélem, hogy beérünk az első hat helyen, ami londoni rajtjogot jelentene.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?