Gašparík: „Ez már szégyen!”

<p>Dunaszerdahely. Tíz forduló alatt ötször kapott négy vagy annál több gólt a dunaszerdahelyi DAC labdarúgócsapata a Corgoň Ligában.</p>

BŐD TITANILLA

A múlt héten kirobbant cseh és szlovák bundabotrányról közzétett információk alapján az elcsalt DAC-meccseken éppen az volt a cél, hogy legalább négy gól szülessen az egyes találkozókon, ezért finoman fogalmazva is gyanús, hogy a sárga-kékek legutóbbi két bajnokijukon (Kassán, illetve otthon a nagyszombati Spartak ellen) 4:1-re kaptak ki.

„Ezek a négyesek már kísérteni fognak – jegyezte meg a nagyszombatiak elleni bajnoki után Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Rengeteget gyakoroljuk a védekezést, már nem is akarom ezt ismételgetni, mert folyton ilyen gyerekes gólokat kapunk. Ha nem gyakorolnánk, azt mondanám, nem csoda, mert hát nem ezzel foglalkozunk. De minden edzésen a védekezést próbáljuk tökéletesíteni…”

A DAC védelmében ehhez képest a nagyszombatiak elleni meccsen is óriási lyukak voltak. „A csapatnak nincs tartása, ha kapunk egy gólt, rögtön összeomlunk” – magyarázta Radványi, aki az idény előtt többször hangsúlyozta, hogy a DAC-ban engedik csapatot építeni, most azonban szinte elölről kell kezdenie ezt a folyamatot: több játékos elment, négyen a bundabotrányban érintettek, ráadásul már az átigazolási időszak is véget ért.

„Most már csak amatőr játékosokat igazolhatunk, de körül kell néznünk az alacsonyabb osztályokban, mert mindenképpen szükségünk van ügyes futballistákra” – hangsúlyozta a dunaszerdahelyiek trénere, aki a történtek ellenére nem mond le, de ha a tulajdonosok úgy látják, más többet ki tudna hozni a csapatból, akkor kész átadni a helyét.

A négy kapott gól az új csapatkapitányt, Michal Gašparíkot is bántja: „Ez már szégyen. Nem is tudom, hogy valaha volt-e már ilyen csapat a bajnokságban.” A dunaszerdahelyiek 10 forduló alatt összesen 26 gólt kaptak – csak összehasonlításul: az elmúlt szezonban a II. ligában 33 mérkőzésen kaptak ugyanennyit.

A bundabotrány a DAC-öltözőjében is rezonál, bár a négy gyanúsított játékos, Ivan Hodúr, Michal Dian, Tomáš Huber és Marek Božoň azóta nem mutatkozott a stadion közelében. „Természetesen, beszélünk erről, bár az edző már megkért minket, hogy inkább az előttünk álló mérkőzésekre koncentráljunk. Próbálunk – sóhajtott Gašparík. – De fogalmam sincs, mi a kiút ebből a helyzetből... Harcolnunk kell... Én már tényleg nem tudom, mit mondjak. Valahogy mindig négy gólt kapunk...”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?