Gascoigne edző lesz?

London. Paul Gascoigne edzősködni akar! Ha már játékosként nem tudja tovább írni pályafutása regényét, edzőként szeretné megtenni ezt: az angol negyedosztályban szereplő Exeter City kispadja üresedett meg két napja, és a ma is népszerű „Gazza“ azonnal bejelentkezett a posztra.

London. Paul Gascoigne edzősködni akar! Ha már játékosként nem tudja tovább írni pályafutása regényét, edzőként szeretné megtenni ezt: az angol negyedosztályban szereplő Exeter City kispadja üresedett meg két napja, és a ma is népszerű „Gazza“ azonnal bejelentkezett a posztra.

Az egykori sztárt eredetileg játékosként akarta leigazolni a klub az elmúlt hetekben, de a vezetők most akár egy csapásra két legyet is üthetnek, hiszen máris játékos-edzőt szeretnének faragni a csokoládéért és a sörért bevallottan rajongó sztárból. Vannak persze rajta kívül más, edzői tapasztalattal is bíró jelentkezők, de a klubvezetők megerősítették, hogy komolyan fontolóra veszik a trénerként szűznek számító Gazza szerződtetését.

Gazza a Tottenhamben lett ismert, a londoni klub színeiben követte el pályafutása legrosszabb becsúszását is: az 1991-es FA-kupa döntőben saját lábát törte el a szerelési kísérlet közben. Ezt követően játszott az olasz Lazióban, a skót Rangersben, majd egyre lejjebb adta: az angol élvonalbeli Middlesbrough után az Everton, majd a másodosztályú Burnley következett. Innen már nem jutott újabb szerződéshez, a nyáron az amerikai Washington DC United kecsegtette, de végül nem jött össze az üzlet.

Legnagyobb sikereit a válogatottban érte el: az 1990-es olaszországi vébén és az 1996-os angliai Eb-n is elődöntős lett a háromoroszlános csapattal, és mindkét tornán együttese egyik legjobbja volt. A kontinensviadalról valószínűleg a skótoknak lőtt gólja (Hendry azóta is keresi a gyufát a Wembleyben...), míg a Mundialéról az elődöntő elvesztését követő könnycseppei maradtak meg legjobban a szurkolók emlékeiben.

Meg persze a balhék: pofozott fel riportert, böfögött bele mikrofonba nyilatkozat gyanánt, a versenysúlyát pedig mindig is bajosan hozta. Egyet azonban nem vehetnek el tőle: az angol futball történetének talán legtechnikásabb játékosa volt, aki sem futballstílusában, sem nevében nem tűnt igazi angolnak. Ha rablóból lesz a legjobb pandúr, akkor kiváló edző válhat a trénereinek rengeteg ősz hajszálat szerző Gascoigne-ból...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?