Gareth Bale távozik a Real Madridtól

gareth bale

Zinédine Zidane vezetőedző szombaton bejelentette, hogy Gareth Bale hamarosan távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától.

A spanyol együttes szombat este 3-1-re kikapott a Bayern Münchentől a Houstonban rendezett felkészülési mérkőzésen. A találkozót követő sajtótájékoztatón a francia szakvezető elmondta, Gareth Bale azért nem szerepelt a keretben, mert hamarosan távozik a klubtól.

"Minél hamarabb lezárul az ügy, annál jobb lesz mindkét félnek. Nem tudom, hogy ez huszonnégy vagy negyvennyolc órát jelent-e"

- tette hozzá az edzőként háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Zidane. A Real kispadját márciusban elfoglaló tréner hangsúlyozta, nem személyes ellentétek állnak a walesi szélső közelgő távozásának hátterében.

A támadójátékos 2013-ban a Tottenham Hotspurtól érkezett, Madridba. Százmillió eurót fizettek érte, ami akkor világcsúcsnak számított. A Bajnokok Ligáját négy, a bajnokságot és a spanyol Király Kupát egy-egy alkalommal nyerte meg. Számos emlékezetes mérkőzése volt - a 2018-as BL-döntőben például két gólt is szerzett -, de sokszor bajlódott sérüléssel. 

 Az előző idényben a spanyol sportsajtó többször is kritizálta, amiért nem tudta megfelelően pótolni a Juventushoz távozó Cristiano Ronaldót, a belga Eden Hazard leigazolása után pedig már sejteni lehetett, hogy távoznia kell.

Brit sajtóértesülések szerint rendkívül magas a fizetése a Realnál - hetente 600 ezer fontot keres -, ezzel nem sok klub tudja felvenni a versenyt, ami megnehezítheti számára a váltást. A közelmúltbeli hírek szerint a Manchester United, a Bayern München és a Tottenham érdeklődik iránta. Madridi szerződése 2022 nyaráig szól, becsült piaci értéke 60 millió euró.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?