GALÉRIA: Magabiztos játékkal győzött és jutott tovább a DAC

GALÉRIA: Magabiztos játékkal győzött és jutott tovább a DAC

A DAC könnyed 3:1-es győzelmet aratott a Ružomberok ellen a Slovnaft Cup-nyolcaddöntőjében, így visszavágott a tavalyi kupakiesés miatt.

A járványhelyzet miatt a Szlovák Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy a Slovnaft Cup nyolcaddöntőit semleges pályán játsszák, ezért a Ružomberok–DAC mérkőzést a harmadosztályú Zvolen otthonában rendezték.

Az első helyzet a papíron hazai rózsahegyieké volt, Múdry lapos lövése suhant el Jedlička kapuja előtt. Ezután azonban fokozatosan átvették a kezdeményezést a dunaszerdahelyiek.

Andrija Balic és a hosszú sérülés után ismét a kezdőben helyet kapó Sidney Friede játszott össze, majd a jobb szélről a német középpályás adott középre, a labdára a 19 éves marokkói gyökerekkel is rendelkező német Brahim Moumou lapos lövése célt tévesztett.

A 34. percben megszerezte a vezetést a DAC. Ezúttal Divkovic lódult meg a jobb oldalon, remekül gurított a kapu elé, ahol Taiwónak már könnyű dolga volt, csak a kapuba kellett passzolnia a labdát – 0:1.

Három perccel később ismét Moumou volt aktív, remek lövését Ivan Krajčírik tolta a kapu fölé. A 40 percben azonban már ő sem tudta megakadályozni a dunaszerdahelyi gólt. Ezúttal is a jobb oldalon vezetett akciót a DAC – Dávid Filinský a rózsahegyiek védője abszolút nem volt a helyzet magaslatán az első félidőben –, Sommer centerezet középre félmagasan, Taiwo próbálta lekezelni a labdát, kevés sikerrel, szerencséjére pont Divkovic elé pattant a labda, aki kapásból a kapu jobb alsó sarkába lőtt – 0:2.

Az első félidőhöz tartozik, hogy szikrázó, szinte tavaszi napsütésben kezdődött, hogy a pár perccel később zord, télies hófúvás csapjon le a zólyomi stadionra. Amikor pedig a játékvezető lefújta az első 45 percet már ismét szikrázóan sütött a nap.

Galéria

második félidő 60. percében a rózsahegyiek jutottak szabadrúgáshoz veszélyesen közel Jedlička kapujához. A labda mögé a hazaiak csapatkapitánya Ján Maslo állt, a lapos lövését azonban Jedlička nagyot nyújtózkodva kivédte.

A másik oldalon egy szögletet követő kavarodás után a csapatkapitányi karszalagot viselő Dominik Kružliak elé pattant a labda, aki szép mozdulattal lőtt a kapuba – 0:3. A rózsahegyi nevelésű hátvéd visszafogottan ünnepelte a gólját.

A másik félidő lassan csordogált. A rózsahegyiekben egyszerűen nem volt több, hiába próbálta Jan Haspra cserékkel frissíteni a csapatát. A DAC sem törte magát, Bernd Storck is többet cserélt és változtatott a hadrenden, de az elsődleges szempont az eredmény megtartása volt, és az hogy senki se sérüljön meg a vasárnapi Slovan elleni rangadó előtt.

A csereként beállt Andzouana kevergetett a hazai tizenhatos előtt majd remek lövést eresztett meg, ami csak kevés tévesztette el a rózsahegyiek kapuját.

A 87. percében Martin Regáli közelről vette be Martin Jedlička kapuját – 1:3.

Az eredmény ezután már nem változott, így a DAC jutott a következő fordulóba.

Örülök a gólpasszomnak és a gólomnak is, de a legfontosabb az, hogy nyertünk és ott vagyunk a következő fordulóban – mondta a meccs után Marko Divkovic. – Sikerült visszavágnunk a tavalyi kiesés miatt. Nehéz hét a mostani, hiszen vasárnap még a Zsolna ellen játszottunk, most a rózsahegyi csapat volt az ellenfél, hétvégén pedig már a Slovan elleni rangadó következik. De a csapat jól felkészült, mind mentálisan, mind fizikálisan.

A harmadik gólt szerző Dominik Kružliak is hangsúlyozta, örül, hogy sikerült győzniük, hiszen a múlt szezonban egyáltalán nem ment a Ružomberok ellen a DAC-nak. Hozzátette, rózsahegyi nevelésként szorít a csapatnak, hogy bent maradjon a Fortuna Ligában.

A Slovnaft Cup-negyeddöntőjének a sorsolását csütörtökön rendezik.

Érdekes

Ružomberok–DAC 1:3 (0:2)

Góllövők: Regáli (87.), ill. Taiwo (34.), Divkovic (40.), Kružliak (60.). Játékvezető: Prešinský. Sárga lap: Luka, Kochan ill. Sommer, Davis, Njie.
DAC: Jedlička–Sommer, Beszkorovajnij, Kružliak, Davis– Divkovic (75. Blackman), Nebyla (80. Müller), Balic (64. Njie), Moumou (75. Andzouana)–Friede–Taiwo (64. Nicolaescu).
RUŽOMBEROK: Krajčírik–Boda, Čurma, Filinský, Kubík (62. Madlenák)–Zsigmund, Luteran (46. Regali), Macejko (55. Gerec), Maslo, Múdrý (46. Kochan), Luka (55. Mrva). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?