GALÉRIA: Legjobb 16 között a HC DAC az EHF-kupában

Legjobb 16 között a HC DAC az EHF-kupában

Effektíven, csiszolt játékkal zakatolt már az elejétől a DAC női kézilabdacsapata. Mind kontrában, illetve felállt védelem elleni támadásban is nagyobb gond nélkül az első perctől előnyben voltak, a meccs lendületét kedvükre alakították, s magabiztosan győzték le az osztrák UHC Stockerau csapatát.

Erika Rajnohová még csak nem rég tért vissza a pályára, s annak ellenére, hogy elmondása szerint még nem teljesen fitt, egyből a kezdőben kapott helyet, nem véletlenül. A gyors mozgás és erős lövés lehetővé teszi számára, hogy könnyen felhívja magára a védelem figyelmét, s ha nem maga tör kapura, akkor elég továbbpasszolnia, és a csapatnak egyből ezer más lehetőség nyílik.

Tudni lehetett, hogy mivel idegenben 9-cel nyertek, itthon nem fog kelleni a teljes erőfeszítés. De a lányok így is 20 perc után már 10 góllal vezettek, s nyugodt szívvel mehettek a 20:8-as félidőre.

A szintén sérülésből visszatérő Natália Némethová is kivette a részét a keretrotációból. Főleg a második félidőben segítette ügyes gólokkal a csapatot.

Sokat ad a mérkőzéshez a szurkolók aktív részvétele, lehet, hogy egy időre utoljára szurkolhattak teljes létszámban. Sok DAC-fanatik sétált át a sportcsarnokba a focistadionból, így a dalolás sem maradt el, de a kézilabdát kedvelők is rengetegen voltak, ami azt illeti, teli volt a csarnok.

Galéria

Szorosabban indult a második félidő, jobban odaléptek az ellenfél játékosai, s támadásban pedig egyéni megoldásokkal javítottak hátrányukon. A Stockerau viszont már későn és hiába szedte össze magát, és hozott egy majdnem döntetlen második félidőt. A hazai DAC csapata pont annyit vett vissza a tempóból, hogy a lányok magabiztosan és sérülésmentesen győzzenek. A legvégére azért a szurkolók nagy örömére mégiscsak ráhúztak, végül 18 gólos arányt beállítva (36:18).

Vártam, hogy lendületesen ott folytatjuk, ahol idegenben abbahagytuk, és mutatunk a nézőknek egy olyan kézilabdát, amit érdemes megünnepelni” – dicsérte a hangulatot a hazaiak edzője, Debre Viktor. Ha netán be is csúszott néhány hiba, akkor azt azonnal lekommunikáltuk a lányokkal, de szerencsére erre ritkán volt szükség” – tette hozzá Debre a profi teljesítményre hivatkozva.

Debre Viktor emellett Pénzes Mónika játékát emelte ki: „Örömünkre szolgál, hogy egy ilyen fiatal és hazai nevelésű játékos magas szinten hozzá tud járulni a csapat teljesítményéhez”, illetve végezetül hozzátette, hogy a Bízik testvéreket kisebb sérülések miatt pihentette.

Érdekes

Legeredményesebb hazai gólszerzők: Élő Beatrix 7, Sári Barbara 6, Juhos Kata 4, Pénzes Mónika, Némethová Natália és Hudák Emma 3-3 gól

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?