GALÉRIA: Csak döntetlenre futotta Kalmáréknak a Ružomberok ellen

dac

A rózsahegyiek ellen sem tudott győzni a DAC. A labdarúgó Fortuna Liga 17. fordulójában Ružomberok–DAC 1:1.

A DAC kezdőjéből hiányzott Schäfer András, aki pozitív koronavírustesztet produkált, Eric Davis térdsérülés miatt nem utazott Rózsahegyre, Cesar Blackman pedig eltiltását töltötte. Bernd Storck a kezdőbe nevezte a fiatal U21-es válogatottat Sebastian Nebylát, ám ő a bemelegítés során megsérült, így helyére Andrej Fábry került.

Az első félidő bátortalan és gyenge színvonalú mérkőzést hozott. Az első kaput eltaláló lövés a hazai Ďungel nevéhez fűződött, de igazából nagyon gyenge kísérlet volt. A 20. percben ismét a hazaiak próbálkoztak, ám hasonló sikerrel, mint négy perccel korábban, Jedlička könnyedén húzta fel a labdát.

Ha a meccsre panaszkodhattunk is, a hazai nézőkre, akik a stadion mellől szurkoltak – énekeltek és tűzijátékot gyújtottak –, nem lehetett panaszkodni. Csöppnyi futballhangulatot csempésztek a szombat délutáni unalomba.

A 35. percben apró helyzetecske: Kalmár és Nicolauescu játszott össze, majd a magyar válogatott tüzelt, de a lövését blokkolták. A másik oldalon Regáli és Beszkorovajnij küzdött meg férfiasan egymással, majd Kružliak keresztezett és hozta el a labdát.

Két perccel később Nicolaescu készítette le a labdát Kalmár Zsoltnak, aki egyből lőtt, ha kevéssel is, de célt tévesztett. Mindenesetre sokat elmond a meccs színvonaláról, hogy ez volt az első félidő legveszélyesebb megmozdulás. És ez is maradt. Královič játékvezetőnek sem nagyon tetszhetett amit látott, hiszen amint lehetett lefújta az első félidőt.

Galéria

Rosszul kezdte a második félidőt a DAC: az 51.percben egy beadás után a hazai Kosztadinov bólintott Jedlička kapujába – 1:0.

Öt perccel később Kalmár válaszolhatott volna a gólra. Jó 25-30 méterről eresztett el egy remek szabadrúgást, amit Macik nagy bravúrral védett. A kipattanót Müller ügyetlenkedte el, így maradt a hazai vezetés.

Újabb Kalmár szabadrúgás következett, amely elakadt a sorfalban, de a lepattanót Andrej Fábry szúrta rá, Macik azonban ezt is védte.

A másik oldalán előbb Kosztadinov majd Takáč próbálkozott lövéssel, de gól nem született. A rózsahegyi csapatban is van remek szabadrúgáslövő, aki nem más, mint Ján Maslo. A 63. percben ő dolgoztatta meg Jedličkát.

20. perccel a vége előtt Kalmár Zsolt ugratta ki hosszú labdával az idő közben beállt Ramírezt, aki szépen gurított vissza Fábrynak, aki viszont csúnyán fölé lőtte a labdát. Ismét Ramírez a főszerepben: a hazai tizenhatos sarkánál áttette a labdát a jobb lábára majd gyönyörűen kilőtte a hosszúsarkot. Macik kapusnak esélye sem volt – 1:1.

A gól után beszorította az ellenfelét a DAC, mégis a hazaiak szerezhették volna meg a vezetést. Maslo fejelt kapura egy szöglet után, a labdát Jedlička paskolta ki, az ismétlésből pedig Regali a kapufát találta el.

Hazai részről még Zsigmundnak volt egy veszélyes lövése, 91. percben pedig Ramírez lehetett volna a hős: a fejese a kapufán csattant.

A DAC sorozatban harmadik mérkőzésén sem tudott győzni, így a tabella második helyén várják Kalmárék az utolsó fordulót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?