Galánta bokszlázban ég: ma este Tomi Kid megküzd a kenyai kalapáccsal

Galánta |

<p>Igazi bokszlázban él a mátyusföldi város. Ma 21 órakor a helyi Kovács Tamás és a kenyai Samson Onyango a WBF félnehézsúlyú világbajnoki övéért csatázik a művelődési ház nagytermében. A jegyeket már régen szétkapkodták, aki nem juthat be, a tévében (STV 3) nézheti meg az első szlovákiai profi vb-címmeccset.</p><!-- AddThis Button BEGIN -->
<a class="addthis_button" href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4ae87eb4619b4553">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; alt="Bookmark and Share" style="border: 0pt none " height="16" width="125" /></a>
<script src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4ae87eb4619b4553&…; type="text/javascript">
</script>
<!-- AddThis Button END -->

Galántán szinte mindenki a bokszcsatáról beszél, a járókelők kíváncsian nézegetik az utcán is időnként feltűnő afrikaiakat, Samson Onyangót és edző-menedzserét. A 38 éves kenyai bunyós tegnap kétszer jelent meg a mérlegelésen. Először tízdekás súlyfeleslege volt, majd miután megvált a fölösleges dekáktól, egy órával később már elfogadták versenysúlyát. Kovács Tamásnak nem voltak ilyen gondjai. Ő elsőre hozta a megszabott kilókat.

Szóváltásba keveredtek a versenyzők az utolsó sajtótájékoztatón is. „Üzengettek egymásnak. Onyangó visszatért korábbi nyilatkozatára, melyben félelméről beszélt az újságíróknak - tájékoztatta lapunkat Kondé Szabolcs, a házigazda KO BOX CLUB vezetőségi tagja, aki a helyszínen figyelte a történéseket. - Az afrikai azt mondta, csak viccnek szánta a félelem emlegetését. Ő nagyon komolyan veszi a meccset, és haza akarja vinni a világbajnoki övet. Tomi Kid sem hagyta annyiban, és azt felelte: ő van otthon, s a világbajnoknak járó öv is otthonában marad.“

Onyango tudja, hogy Kovács gyorsan végez ellenfeleivel, ezért azzal is piszkálta, hogy ő bizony 12 menetes csatára készült, és végig ki is bírja a mai ütközetet. Perszer ebbe a galántai kedvencnek is lesz beleszólása. Hogy mi kerekedik ki belőle, azt ma este a ringben láthatjuk.

Nagyok az elvárások, hatalmas az érdeklődés, de hétszáznál többen nem férnek a terembe. „Több embert nem engedünk be, akinek nincs belépője, az csak a tévében nézheti meg a meccset“ - nyomatékosította két hete elmondott szavait Kondé Szabolcs.

Kovács Tamás eddig tizennégy profi meccsen bokszolt, mindegyiket megnyerte, tizet kiütéssel. Onyango tizenkilenc hivatásos mérkőzésen van túl. Tizenháromszor kiütéssel győzött, de négyszer már kikapott, kétszer kiütéssel. Galántán ma este egyikük megszerzi a WBF félnehézsúlyú világbajnoki övét. Kid szurkolói már előre tudják, ki lesz a győztes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?