Futhat az eredmény után a Slovan, győznie kell az EKL-csoportkörhöz

slovan

Hátrányból kell felállnia a Slovan labdarúgócsapatának a bosnyák Zrinjski Mostar ellen az Európa-konferencialiga rájátszásában, ha be akar jutni a csoportkörbe.

A párharc első mérkőzésén a Slovan megérdemelt 1:0-s vereséget szenvedett Mostarban, ahol a Zrinjski különösen a második félidőben kerekedett a szlovák címvédő fölé. Amikor pedig a 69. percben az égszínkékektől kiállították Barszegjant, a bosnyák csapat még inkább rákapcsolt, és az igyekezetnek a 89. percben egy győztes gól lett az eredménye. A mérkőzés után Vladimír Weiss elsősorban csapata gyenge támadójátékát kritizálta – szerinte nem a védelmi megingás volt az oka a vereségnek, hanem a támadásban látható ötlettelenség.

„Mindig futnunk kell az eredmény után, így volt Budapesten, Grúziában és otthon az Olimpia- kosz ellen is. A csapat mentálisan elég erős ahhoz, hogy megfordítson egy mérkőzést, de ehhez ezúttal nagyobb igyekezetre lesz szükség az offenzívában – ezt már a mai mérkőzés előtt mondta Weiss, aki hangsúlyozta: kellően óvatos, mert nagyon erős ellenfélnek tartja a Zrinjskit. – Veszélyesek a rögzített szituációknál és jó fejelőik vannak. Hasonlóan fognak játszani, mint hazai pályán.ˮ

Weiss ezúttal nem csak sérült fiára és Rabiura, hanem a lapok miatt eltiltott Kuckára és Abenára sem számíthat. „Rendszeresen nem tudom pályára küldeni azt a csapatot, ami összeáll a fejemben – panaszkodott. – Ennek ellenére hiszem, hogy megbirkózunk a feladattal. Okos játékkal képesek vagyunk rá, hogy kiejtsük a Zrinjskit.ˮ

A szlovák címvédő és listavezető a hétvégén egy magabiztos 3:1-es győzelemmel hangolt a találkozóra, Weiss ráadásul több fontos játékosát is pihentette a zsolnaiak elleni mérkőzésen.

Ha nem sikerül megfordítania a párharcot, a Slovan számára befejeződik az európai kupaszezon. A Zrinjski ellenben a klubtörténelem legnagyobb sikerének kapujában áll, hiszen először kvalifikálhatja magát egy nemzetközi sorozat csoportkörébe. (TASR, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?