Futballünnep Kassán

<p>Ma délután (16:30) a kassai MFK az olasz AS Romát fogadja az Európa Ligában. A tét a csoportkörbe kerülés. Tegnapig Nemanja Matics átigazolása volt a vezető hír Kassán: a 21 éves szerb (de szlovák állampolgársággal is rendelkező) középpályást 1,75 millió euróért szerezte meg a Chelsea, s a szenzációs Matics-transzferről a BBC és az uefa.com is beszámolt. Mától azonban az AS Roma elleni párharcra irányul a figyelem.</p>

Telt ház várható

A kassai futball kilenc év után lépett ismét a nemzetközi porondra, s bár a Roma elleni mérkőzésre tegnap még lehetett jegyeket kapni (a legolcsóbb belépő 15, a legdrágább pedig 100 euróba kerül), a telt ház garantálható – a Csermely-völgyi stadion befogadóképessége ugyanis mindössze 9000 fő, s ebből 750 hely a vendégszurkolók számára van fenntartva.

Novák góljai

A kassaiak nincsenek jó formában: utóbbi öt bajnoki mérkőzésükön nem tudtak nyerni (1 döntetlen, 4 vereség), ráadásul a hétvégi főpróbán hiába rúgtak négy gólt idegenben, így is kikaptak a nagyszombati Spartaktól. Mindez nem jó előjel a Roma ellen, hiszen az olaszok az előző fordulóban felszabadultabban futballoztak idegenben, mint otthon – 7:1-re verték a belga Gentet. A kassaiak egyetlen aduja a 24 éves gólerős csatár, Ján Novák, aki a Slavija Sarajevo elleni mindkét mérkőzésen betalált, Nagyszombatban pedig ő lőtte csapata mind a négy gólját.

Az AC Milan Kassán

Az európai kupák történetében kétszer látogatott olasz csapat Kassára. 1978 őszén a Lokomotíva 35 ezer néző előtt emlékezetes meccset játszott a Gianni Riverával felálló AC Milannal. A kassai vasutasok az idegenbeli 0:1 után otthon 1:0-ra legyőzték a milánói rossonerókat (a gólt az a Ján Kozák szerezte, aki ma az MFK edzőjeként készül a Roma elleni párharcra), s a Loki végül csak büntetőpárbajban maradt alul (6:7) – a nagy küzdelemben Farkas Géza arccsontját törte…

A Juventus Kassán

A második olasz vendégjáték 1997-es keltezésű: a Bajnokok Ligája csoportkörében a Juventus látogatott a Csermely-völgyi stadionba, s a vendégek Del Piero ravasz szabadrúgásgóljával győztek 1:0-ra.

A Juventus ezen kívül barátságos mérkőzést is játszott Kassán, a torinói csapat 1997 nyarán részt vett azon a tornán, amely a VŠA-stadion búcsúztatója volt: a Juve akkor egy 45 perces minimeccsen Vieri találatával nyert 1:0-ra a kassaiak ellen.

Fontos tudnivalók

A stadion kapuit 14 órakor nyitják ki, és a hivatalos információk szerint 16 óra után már senkit sem engednek be. Esernyőt esős idő esetén sem szabad bevinni, s a nemzetközi mérkőzéseken érvényes gyakorlatnak megfelelően a műanyag-flakonokat a belépésnél elkobozzák a szervezők.



Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?