Futballünnep a MOL Arénában

Marin Ljubicic

Történelmet írhat a zsinórban négy győzelmet arató DAC futballcsapata, amely a szombati (14.45), trencséniek elleni Fortuna ligás meccsen bebiztosíthatja a nemzetközi kupaszereplést. Negyedszázad után térhetnek vissza az európai porondra a sárga-kékek. Telt ház és parádés hangulat, igazi futballünnep várható.

Négy fordulóval a zárás előtt a remek formában levő dunaszerdahelyiek 10 ponttal vezetnek a negyedik helyen álló címvédő zsolnaiak előtt. Ismert, hogy a Fortuna Liga 2. és 3. helyezettje jogosult Európa Liga-selejtezőt játszani. Marco Rossi viszont az ezüstéremre feni a fogát.

„Olyan helyzetben vagyunk, amelyben meg kell próbálnunk mind a négy mérkőzést megnyerni. Tudjuk viszont, hogy mindegyik párharc nagyon nehéz lesz. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a trencséni az egyetlen gárda, amely képes volt minket a stadionunkban megverni, ami a szezonban az egyetlen hazai kudarcunk. Most azonban más a helyzet, és meggyőződésem, hogy a játékosaim pillanatnyilag sokkal nyugodtabbak és fejben jobban felkészültek az ellenfélnél – nyilatkozta Marco Rossi, a DAC vezetőedzője a klub honlapjának. – Bízunk benne, hogy megszerezzük a három pontot, és ha ez sikerül, akkor megvárjuk a Slovan és nagyszombatiak esti csatájának a végeredményét. Az a célunk, hogy a DAC történelmének legjobb helyezését érjük el, és miénk legyen az ezüstérem.”

Kapcsolódó cikkünk

Az utóbbi időben pazar formában futballozik a 22 esztendős Vida Kristopher, aki „trencséni specialistának” számít, idénybeli négy góljából hármat ellenük szerzett. „Nagyon jó hangulatban várjuk a meccset, hallottuk, hogy telt ház lesz, így még nagyobb a motiváció. Alaposan felkészülünk az ellenfélből, és mindenképpen három pontot akarunk szerezni – szögezte le Vida Kristopher. – Igyekezni fogok ezúttal is betalálni, de a legfontosabb a győzelem. Bízom benne, hogy már szombaton eldöntjük az európai kupaszereplés kérdését.”

A nem éppen a sportszerű életmódjáról híres Lukáš Čmelík már nem tagja az élvonalbeli keretnek, Marco Rossi a III. ligás fakóba száműzte. A talján szakvezető elégedetlen volt a 22 éves szélső edzésmunkájával, aki ráadásul az egyik tréningen eltörte Cesar Blackman lábát. Rossi kijelentette: Čmelík nála örökre leírta magát.

Erik Pačinda, Roland Černák, valamint az említett Cesar Blackman továbbra is sérüléssel bajlódik, viszont Kristián Koštrna felépült, a játékmester Kalmár Zsolt eltiltása pedig lejárt. Kellemes gondjai vannak az olasz mesternek, mert egy hete Zsolnán a Kalmárt helyettesítő tizenkilenc esztendős Christián Herc két parádés gólt lőtt és remekül játszott, nem csoda, hogy ő lett a forduló legjobbja.

Kiválóan szerepelnek a sárga-kékek, a rájátszásban ötször nyertek (Ružomberok 3:0, Trnava 1:0, Trenčín 3:1, Žilina 3:1 és 3:2), csak a Slovantól kaptak ki (0:2).

Érdekes a két csapat egymás elleni mérlege az aktuális szezonban, hiszen mindhárom összecsapás alkalmával a vendéggárda örülhetett. Júliusban Vida két góljával 2:1 arányban nyert a DAC. Októberben visszavágott az AS (1:2, góllövők: Pačinda, ill. Van Haaren, Janga) és eddig egyetlen csapatként három ponttal távozott a MOL Arénából. A legutóbbi trencséni bajnoki 3:1-es vendégsikerrel ért véget.

Gyengén kezdték a bajnokságot a trencséniek, ezért szeptemberben menesztették Martin Ševela vezetőedzőt (már a Slovant irányítja), akit a Vladimír Cifranič–Roman Marčok-duó váltott. Technikás támadófutballt játszik az AS, ők lőtték a legtöbb gólt, 66-ot a pontvadászatban. Eddig minden meccsen betaláltak, viszont a védelmük is gólerős, 44-szer találtak a kapujukba, a felsőházban ennél csak a zsolnaiak kaptak több gólt (47).

Vigyázniuk kell a dunaszerdahelyieknek, mert a trencséniek sikeresebbek idegenben, mint odahaza. Vendégként 25, míg pályaválasztóként csak 17 pontot szereztek, és 14 góllal többet lőttek idegenben (40), mint otthon (26).

A Cifranič-legénység kedden senicai edzőmeccsel hangolt a dunaszerdahelyi összecsapásra, az AS 4:3-ra legyőzte a Fortuna Liga sereghajtóját.

Nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt, a belépők már szerdán elfogytak. A találkozót Patrik Hrčka vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?