Zsolnán is győzött a remekül játszó DAC

dac

A kiváló teljesítményt nyújtó DAC 3:2-re nyert a címvédő zsolnai csapat otthonában, s ezzel megerősítette a második helyét a labdarúgó Fortuna Ligában. Zsinórban negyedik győzelmét aratta (Trnava 1:0, Trenčín 3:1, Žilina 3:1) a Rossi-legénység, amely nagy lépést tett a nemzetközi kupaszereplés felé.

Két változás történt a DAC múlt heti kezdőcsapathoz képest, a sérült Koštrnát Zsivkovics, a 10 sárga lap miatt eltiltott Kalmár helyett Herc kapott lehetőséget. Rendkívül bátran kezdtek a sárga-kékek, a 10. percben Davis szöglete után üggyel-bajjal mentettek a hazai védők, majd Bayo nagy helyzetben rosszul kezelte le a labdát. Az első negyedóra végén a csapatkapitány Ljubicic 20 méteres lövése centikkel kerülte el a kaput. A túloldalon gyors támadás végén Macej kapus lábbal mentett Jánošík elől.

Meglepetésre a DAC uralta a meccset a 30. perc környékén a higanymozgású elefántcsontparti Bayo, akit a zsolnaiak nem tudtak tartani három ziccert is elpuskázott. „Játszik a DAC” – buzdította kedvenceit a 420 fős lelkes DAC-tábor. A 35, percben megszületeta csallóköziek vezető gólja: Záhumenský beadása után Vida Kristopher hét méterről a jobb felső sarokba bombázott – 0:1. A gól után sem változott a játék képe, a félidőig Bayo és Kaša kakaskodásán (mindketten sárga lapot kaptak) kívül semmi érdemleges nem történt.

A szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendéglátók, Jánošík lövését Macej hárította. De a DAC a hazai lehetőségre góllal válaszolt: a 19 esztendős Herc remek szóló után 16 méterről a hálóba lőtt, a labda a kapufáról pattant be: 0:2. A sárga-kékek gondolatban még ünnepeltek, ezt kihasználták a zsolnaiak, mert egy perccel a vendéggól után Mráz az elmélázó védők között a hálóba fejelt – 1:2.

Adrián Guľa edző kettős cserével igyekezett felrázni a csapatát, ám ez sem segített. A remekül játszó DAC az 59. percben növelte az előnyét, Zsivkovics passza után Herc laposan a bal alsó sarokba lőtt – 1:3. Nem sokkal később Bayo közel állt gólhoz, de Herc átadása után nem sikerült átemelnie a zsolnai kapust. Bő húsz perccel a befejezés előtt Mihalík közelről Macej kapujába talált – 2:3. A hajrában próbálkoztak a hazaiak, de kiválóan záró DAC-védelmen nem jutottak túl. Sőt, veszélyes támadásokat vezettek a jól és taktikusan futballozó vendégek, akik teljesen megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. A DAC huszon három  év után nyert Zsolnán.

A sárga-kékek szombaton (14.45) a trencséni együttest fogadják, várhatóan telt ház biztatja majd Vidáékat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?