FUTBALLKRÓNIKA

Játékosból nincs hiány
„Nem nagyképűségből mondom, Dercsikán a bőség zavarával küzdünk. A kiváló képességű futballisták ugyanis maguktól jelentkeztek nálunk. Volt miből válogatnunk. Az újoncok listáján a nádszegiek két csatára Ivicze György és Dohorák Erik szerepel. Az előbbi huszonkét találattal az V.

Játékosból nincs hiány

„Nem nagyképűségből mondom, Dercsikán a bőség zavarával küzdünk. A kiváló képességű futballisták ugyanis maguktól jelentkeztek nálunk. Volt miből válogatnunk. Az újoncok listáján a nádszegiek két csatára Ivicze György és Dohorák Erik szerepel. Az előbbi huszonkét találattal az V. liga déli csoportjának egyik legeredményesebb góllövője volt. Rajtuk kívül még a DAC játékosa, Hegedűs Péter, a nyárasdi Nagy Lóránt és a felsőpatonyi Rácz Péter került hozzánk. A játékosmozgást elemezve elmondhatom, nálunk csupán kozmetikai változásokra került sor. Pontosabban posztokra erősítettünk. A bajnokságot nyert kollektívából egyébként Füsi, Ágh József (mindkettő Kráľ. Kračany), Fekete Szabolcs (Trh. Hradská), ifj. Majoros (a jövőben Alistálon edzősködik) távozott. (gh)

Harmincnál tartanak

Párját ritkító veretlenségi sorozatot mondhatnak magukénak a dercsikaiak, akik legutóbb még a területi bajnokság őszi idényének végén húzták a rövidebbet. Azóta sem bajnoki, sem barátságos mérkőzésen nem tudták a Pawlowicz-legénységet a vetélytársak térdre kényszeríteni. Az új idényre való felkészülés heteiben két tornát, a tárnokit és a királyfiakarcsait is megnyerte a csapat. Az utóbbi nyitányán Móroczék az egyházkarcsaiakat győzték le 5:1-re, majd a fináléban a vendéglátók következtek a sorban (4:0). Az alistáliak elleni edzőmeccsen idegenben vették sikerrel (4:0) az akadályt. Mi több, ausztriai kiruccanásuk is győzelemmel zárult, miután 2:1 arányban verték a Karol Krištof vezette Gols gárdáját. Tehát immár harminc meccsen át tart a sikercsapat veretlenségi sorozata! (ái)

Lengyel sikerkovács

Érdekesen alakult a dercsikaiak lengyel nemzetiségű edzőjének sorsa. A (torna)tanári diplomával rendelkező Dariusz Pawlowicz fénykorában a II. ligás Warta Chorzow és Warta Poznan csapatában futballozott. Pályafutásának hátgerincsérülése vetett véget. Az I. osztályú minősítésű edző előbb az utánpótlás nevelésével foglalkozott hazájában. „A fiatalabb ifikkel értem el a legjobb eredményt, országos szinten a 6. helyen végeztünk” – vallott a kezdetekről. 1990 szeptemberében került Szlovákiába. Előbb Kalmár László segédeként a DAC fiatalabb ificsapatához, majd a somorjai pályakezdőknél folytatta. „Dušan Liba távozása után a nagymagyariaknál vállaltam el a tűzoltást. Kiharcoltuk a bentmaradást” – folytatta a sort az időközben vállalkozását is eredményesen felfuttató szakvezető. Királyfiakarcsán építkezett, a munkálatok idején nem vállalt edzői feladatot. „A királyfiakarcsaiak vezetőinek rábeszélésére újfent csatasorba álltam, együttesem a 2. helyen ért célba a dunaszerdahelyi területi bajnokság I. osztályában. Új kihívásként értékeltem a dercsikaiak ajánlatát. A többi pedig már ismert” – zárta eddigi pályafutásának összegzését a dercsikai sikerkovács. (ágh)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?