Fura tizenegyes, meg nem adott gól

<p>Rimaszombat. Csalódottan mentek haza a rimaszombati drukkerek a zólyomiak elleni derbi után. A meccs 1:1-gyel végződött, a vendégek furcsa tizenegyesből egyenlítettek, majd egy hazai gólt nem adott meg a játékvezető.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A zólyomiak a bajnokság előtt egyesültek a III. liga keleti csoportját megnyerő Ružinával, és eredményeikkel a liga meglepetéscsapatának számítottak, egy ideig vezették is a táblázatot. Rimaszombatban azonban nem sokat mutattak, egy héttel korábban a liptószentmiklósiak ezerszer jobb futballt produkáltak.

A hazaiak uralták a mérkőzést, s a 18. percben Čertík lapos passza után Chovanec megszerezte a vezetést – 1:0. Ez volt a 26 éves csatár negyedik találata rimaszombati mezben. A két támadó ezután szerepet cserélt, Chovanec passzolt Čertíknek, ám a csapatkapitány lövését kifejelték a gólvonalról a zólyomi védők.

Egyáltalán nem volt benne a meccsben, hogy a vendégek egyenlíthetnek, mégis ez történt, a második félidő elején ugyanis a zsolnai Očenáš játékvezető tizenegyest ítélt egy olyan szituációért, amit a kézilabdában belemenésnek szoktak fújni.

„Nagyon régen nem láttam már ilyen büntetőt... Peťo Petrán megállt, várta, hogy mit fog csinálni a csatár, az meg belevetődött...” – csóválta a fejét a mérkőzés után Chovanec. A rimaszombatiakat irányító Geri Gergely inkább nem is mondott semmit a furcsa bírói ítéletekről, a tizenegyessel ugyanis még nem volt vége: a győztes gólért harcoló rimaszombatiak sok kihagyott helyzet után végül a hálóba találtak, de Čertík fejesét les miatt nem adta meg a játékvezető...

Mindezt a saját szemével látta Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke is, aki a mérkőzés előtt köszöntötte a jubiláló Ján Čilíket és Balajthy Dezsőt, akik évek óta a területi szövetség funkcionáriusai.

„Gólt lőttem, de nincs sok örömem belőle. Sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfél, a zólyomiaknak még kapura lövésük sem volt. Nehéz értékelnem ezt a mérkőzést, nem találok szavakat” – mondta a gólszerző Chovanec, aki a második félidőben ziccerben átemelte a kaput. „Azt a helyzetet másképp kellett volna megoldanom, le kellett volna vennem a labdát, és megpróbálni laposan ellőni a kapus mellett. Elsiettem” – ismerte el a csatár.

A zólyomiak másodedzője, Ján Oravec nem tagadta, a hazaiak voltak jobbak a mérkőzésen: „Öreg zólyomi vagyok, tudtam, hogy ez nagy derbi lesz. Azt is tudtuk, hogy a rimaszombatiak nagyon jól védekeznek, tehát valószínűleg egy gól fog dönteni. Felesleges gólt kaptunk, az első félidőben nem is voltak helyzeteink. Aztán a második játékrész elején sikerült egyenlítenünk, és szerencsével pontot szereztünk.“

Geri Gergely szűkszavú volt a találkozó után: „Büszke vagyok a fiúkra, mert ők mindent megtettek. Hajtottak, győzni akartak, betartották a taktikai utasításokat. Két pontot vesztettünk, a körülményekről nem szeretnék beszélni.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?