Fülvédő és fűtött kispad

Edmonton. Az 1917. november 22-én, azaz napra pontosan 86 éve alapított észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének első nyitott pályán rendezett mérkő-zésén, 57 167 néző előtt a vendég Montreal Canadiens 4:3-ra legyőzte az Edmonton Oilerst.

NHL-meccs nyitott pályán – a hoki ünnepére hétszázezer jegyigénylés érkezett. Az Edmonton végül 4:3-ra kikapott a Montrealtól.(Reuters-felvéteA Commonwealth (Nemzetközösségi) stadion alapvetően amerikaifutball-találkozóknak ad otthont, de például itt volt 2001-ben az atlétikai világbajnokság is. Most pedig az 1984 és 1990 között öt Stanley Kupát nyerő Oilers, valamint az összesen 23 bajnoki címmel büszkélkedő NHL-alapító Canadiens számára készítettek közel két hét alatt jégpályát. A kanadai hoki ünnepére összesen 700 ezer jegyigénylés érkezett! A belépők ára 45 és 101 amerikai dollár (1700, ill. 3500 korona) között mozgott.

Az alapszakasz-összecsapás előtt rendezték meg a két klub legendás öregjeinek párharcát. Fellépett – többek között – Wayne Gretzky, akiről Edmontonban sugárutat neveztek el, valamint Guy Lafleur, Mark Messier (aki még most is aktív játékos), Larry Robinson, Grant Fuhr. A szereplők kivétel nélkül többszörös Stanley Kupa-győztesek. Az Oilers végül 2:0-ra nyert. Ezután következett a jelenkor csillagainak meccse, amelyen a vendégektől Yanic Perreault és a szlovák Richard Zednik kétszer volt eredményes. A „mínuszban” rendezett találkozón a hokisok fülvédőt, sísapkát is viseltek, s a kispadokat fűtötték. A nézőszám NHL-rekord, azonban 2001 októberében egy szintén nyitott stadionban tartott egyetemi összecsapást 74 554-en tekintettek meg, s ez számít abszolút rekordnak a sportágban.

További hír, hogy két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Krzysztof Oliwa. A Calgary Flames lengyel légiósa szándékosan a montreali Darren Langdon arcába vágott ütőjével, és ezért végleges kiállítást kapott. A 196 cm-es, 111 kg-os lengyel óriás 750 ezer koronának megfelelő forintnak megfelelő összegtől esik el a kényszerpihenő alatt.

Eredmények, szombat: New Jersey–Pittsburgh Penguins 2:1 – hosszabbítás után, Florida–Atlanta 3:6, Buffalo–Carolina 5:0, Dallas–Los Angeles 3:1, Phoenix–San Jose 0:5, Anaheim–Nashville 3:4 – hosszabbítás után.

Vasárnap: Edmonton–Montreal 3:4, Philadelphia–Boston 3:2, Washington–Florida 2:3 – h. u., St. Louis–Dallas 2:1, Colorado–Los Angeles 0:2, Vancouver–Toronto 3:5, Calgary–Chicago 2:1, Minnesota–Detroit 2:5, Columbus–NY Islanders 2:1, Pittsburgh–Ottawa 2:1 – h. u., Tampa–Buffalo 2:1, San Jose–Nashville 3:1. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?