Fucsovics is készül a pozsonyi challengerre

fucsovics

Tizenöt top 100-as teniszező jelentkezett előzetesen a pozsonyi Peugeot Slovak Open challengertonára.

Az immár huszadik évfolyamába lépő tenisztornán még sosem volt ennyire erős mezőny. A november 4 és 11. között a fővárosi Axa Arénában sorra kerülő viadal 48-as főtábláján olyan neveket találunk, mint a német Philipp Kolschreiber, a kazah Mihail Kukuskin vagy a szerb Filip Krajinovics, de előzetesen jelentkezett Fucsovics Márton és Balázs Attila is. A hazai színeket Gombos Norbert fogja képviselni, valamint a háromszoros győztes, de gyenge világranglista-helyezése miatt csak szabadkártyával induló Lukáš Lacko.

„Rajta kívül Alex Molčannak és Lukáš Kleinnek adtuk a másik két szabadkártyát, kettőt pedig elcseréltünk a cseh szövetséggel a prostějovi tornára – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára, a pozsonyi torna igazgatója. – Úgy tudom, Martin Kližan sérült, és már nem lép pályára ebben a szezonban. Andrej Martin és Jozef Kovalík pedig inkább a dél-amerikai kis salakos tornákat részesítette előnyben.”

A Slovak Open főtáblája az idén életbe lépett új szabályok miatt bővült 32-esről 48-asra, ezáltal a torna költségvetése is nőtt: a 250 ezer euróból 114 ezret különítenek el a teniszezők díjazására, ami minden idők legmagasabb összege szlovákiai versenyen. „A hasonló tornák nagy része teljesen magánkézben van, ezért a nemzetközi szövetség (ITF) rövidíteni akarta őket. Ez pedig legkönnyebben a selejtező megkurtításával vihető végbe, amelyben csak négyen szerepelnek. Így viszont sokkal kevesebb hazai teniszező kaphat lehetőséget. Nagy a nyomás az ITF-en, hogy jövőre ez újra változzon” – magyarázta Moška.

Az eddigi tizenkilenc Szlovák Nemzetközi Teniszbajnokságon nyolc alkalommal avattak hazai győztest (Karol Kučera, Dominik Hrbatý, Michal Mertiňák, Martin Kližan, Gombos Norbert és Lukáš Lacko háromszor), s nagyjából ennyi azoknak a teniszezőknek a száma is, akik fiatalon indultak a tornán, s pályafutásuk során a világ legszűkebb elitjébe is eljutottak. „Tomáš Berdych, Novak Djokovics, Juan Martín del Potro, Stan Wawrinka, Marcos Baghdatis, hogy csak néhány nevet említsek. A legemlékezetesebb pedig az volt, mikor a Baghdatis–Hrbatý döntőn annyian voltak a csarnokban, hogy még a lépcsőfeljárók is teljesen megteltek. Remélem, a következő húsz évben is hasonló élmények várnak ránk” – tette hozzá Moška.

A tornára 3 euró a belépő, az elődöntőkre és a döntőre – melyet az STV majd élőben közvetít – 5 euró. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?