Fucsovics helytállt Djokovics ellen

Fucsovics Márton

A világranglista 41. helyén álló magyar teniszező, Fucsovics Márton 4 szettben (6:3, 3:6, 6:4, 6:0) kapott ki a hatodik helyen kiemelt szerb Novak Djokovicstól a US Open első fordulójában.

Az Arthure Ashe Stadionban nem csak egymással, de a nagy meleggel is meg kellett küzdeniük a játékosoknak. A háromórás meccsen végig 30 fok fölött volt a hőmérséklet. Ennek köszönhetően az új szabályok értelmében a játékosok a harmadik szett után kérhettek 10 perces szünetet. A pihenő a szerbnek tett jót. Az addig jól játszó Fucsovics a negyedik szettre teljesen elfogyott, egyetlen játszmát sem tudott megnyerni.

„A szünetben egymás mellett ültünk a jeges fürdőben, és mondtuk, hogy katasztrófa, ami kinn van. Valószínűleg Djoko már többször vett jeges fürdőt meccs közben, mindenesetre őt lehűtötte, engem viszont teljesen lefagyasztott. Nagyon meleg volt, mindketten szenvedtünk, a végjátékban ő volt jobb. Éreztem, hogy nem kell félnem tőle, meg akartam nyerni a pontokat anélkül, hogy az ő hibájára kelljen várnom, mert tudtam, hogy nem fog könnyű pontokat adni. A meccs végén dicsérőleg azt mondta nekem, hogy mindig öröm ellenem játszani” – mondta Fucsovics. A magyar játékos hozzátette, kettős érzések kavarognak benne, mivel egyfelől büszke arra, hogy ilyen jó teljesítményt tudott nyújtani a világ legnagyobb teniszstadionjában a világ egyik legjobb játékosa ellen, másfelől viszont szomorú, mert 1:1-es szettállásnál 4:2-ről nem tudta megnyerni a harmadik játszmát, pedig akkor talán máshogy alakulhatott volna a mérkőzés. Ugyanakkor reméli, még jó pár évig főtáblás lesz a US Openen, és előbb-utóbb összejön neki egy győztes mérkőzés.

Női egyesben Babos Tímea is búcsúzott a mezőnytől. Az 11. helyen kiemelt orosz Darja Kaszatkinától kapott ki 6:4, 5:7, 6:4-re. „Picit sokként élem meg, hogy újra nem sikerült. Újra egy topjátékossal találkoztam és volt esélyem a továbbjutásra, de megint nem sikerült” – mondta a világranglistán 42. helyen álló magyar teniszező. Elmondása szerint fizikailag és érzelmileg is sokat kivett belőle a mérkőzés, így nem egyszerű párosban tovább folytatni a versenyt. Babos a francia Kristina Mladenovic oldalán a második kiemeltként vág neki a női páros tornának.

A szlovák teniszezők közül egyedül Dominika Cibulkovának sikerült bejutnia a második fordulóba. A 29. helyen kiemelt Cibulková a holland Arantxa Rust verte három szettben 4:6, 6:2, 6:3 arányban.

„A hosszú kihagyás után pont ilyen mérkőzésre volt szükségem. Egy Grand Slam-torna első fordulójában, egy olyan játékos ellen, aki már lendületben van, sosem egyszerű pályára lépni. Az első szett nem úgy alakult, ahogy elterveztem, pedig éreztem, hogy jobb vagyok az ellenfelemnél. Végig hittem abban, hogy sikerül megfordítanom a mérkőzést – mondta Cibulková, majd így folytatta. – Nem csak az ellenfelemmel küzdöttem de az időjárással is. Az egész mérkőzés alatt forróság volt.”

Cibulková cma 17:00-kor a második körben a tajvani Szu-Vei Hszieh ellen lép pályára, akit Wimbledomban két szettben győzött le.

A 31. helyen kiemelt Magdaléna Rybáriková meglepetésre két szettben kikapott az 52. helyen rangsorolt kínai Qiang Vangtól. Sem Viktória Kužmová, sem pedig Anna Karolína Schmiedlová nem jutott tovább a második fordulóba. Az előbbi a fehérorosz Viktorija Azarenkától kapott ki 6:3, 7:5-re, míg az utóbbit a kínai Vang Jafan győzte le 6:1, 3:6, 6:4-re.

Az egyetlen férfi szlovák teniszező Lukáš Lacko a kanadai Vasek Pospisillal szemben maradt alul három szettben (7:5, 6:3, 6:2).

A nők között a torna eddigi legnagyobb meglepetése már az első játéknapon megesett. A világelső és a tornagyőzelemre is esélyes román Simona Halep simán kikapott az észt Kaia Kanepitől. A férfiak mezőnyében eddig ekkora meglepetés nem történt. A legnevesebb búcsúzó a hetedik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov volt. Őt a svájci Stan Wawrinka búcsúztatta. (mgy, TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?