FTC: véget ért az egy hónapos böjt

<p>Hat mérkőzésen 26 gól (meccsenkénti átlag: 4,33) született a labdarúgó NB I hétvégi fordulójában. Ez kiugróan jó mutató, az október végi napsütés felturbózta a csapatokat.&nbsp;</p>

A legkevesebb találat az új MTK-stadionban született, ahol a hazaiak az első tétmeccsükön 1:0-ra verték az újonc Gyirmótot. Torghelle Sándor fejelte a gólt, 1183 néző tapsolt. Semmi baj, legközelebb majd többen lesznek.

A másik újonc, a Mezőkövesd 3:0-ra nyert a Haladás ellen, ami azért furcsa, mert a szombathelyiek legutóbb kiváló játékkal verték meg a Ferencvárost. „Nem úgy indult a mérkőzés számunkra, ahogy terveztük” – bölcselkedett a lefújás után a Haladás edzője, Mészöly Géza. Ettől függetlenül folytathatták volna jobban.

Ugyancsak három gólt látott a publikum (3723 néző) a Debrecen–Vasas mérkőzésen, amelyet a listavezető vendégek 2:1-re nyertek meg. Az angyalföldiek góllövői két, egymástól eltérő utat képviselnek, s a Vasas, úgy tűnik, mindkét úton (fiatal magyar focista vs. rutinos légiós) jó érzékkel halad. Az első gólt a 19 éves középpályás, Murka Benedek szerezte, a másodikat Mahir Saglik. Ismerős a név: a török származású futballista korábban szerepelt a St. Pauliban, 2014-ben pedig a Paderborn játékosaként a Bundesliga 2. gólkirálya volt. A Debrecen viszont egyre csak süllyed, a csapatot már csak három pont választja el a kiesőzónától.

Emeljük a tétet: öt gól! Ez volt a Fradi–Honvéd mérkőzés (3:2), amelynek végén a ferencvárosiak (egy hónap után végre) győztek az NB I-ben. Az elmúlt hetek sikertelen szériája után most is majdnem bajba került a tartalékos (és a lelátóra ültetett Doll nélküli) Ferencváros, a hajrában a Honvéd közel állt az egyenlítéshez (0:3-ról). „A Ferencváros megérdemelten nyert, hiszen rúgott három gólt” – mondta a mérkőzés után Marco Rossi. Nagyon bírjuk a Honvéd edzőjének tömörségét.

Hatgólos mérkőzést hozott a Videoton–Paks meccs, de ezt elsősorban a Felcsúton hazai pályán játszó Videotonnak köszönhetjük (5:1). A Vidi néhány héttel ezelőtt a Debrecen ellen játszotta el ugyanezt: hátrányba került, majd lőtt öt gólt. A Videoton tartja második helyét a tabellán, Henning Berg együttese szerezte a legtöbb találatot eddig (29), a Paks visszaesett az utolsó helyre.

Infarktussal és agyvérzéssel viccelődött az Újpest–DVTK mérkőzés után Horváth Ferenc, a vendégek edzője: a 4:4-es végeredményt hozó találkozó utolsó tíz percében három gól született. Az Angyalföldön játszott meccs fordulatait inkább ne is soroljuk. Mindez a Diósgyőr tavalyi szezonját idézte, amikor a csapat majd’ minden meccsén izgalmas és gólgazdag volt a hajrá. A hithű szurkolók biztos nagyon örülnek annak, hogy egy magyar bajnokin ennyi a látnivaló.

A forduló játékosa: Marek Scsepovics (Videoton)

Kezdi megszokni az NB I-et a Vidi ötszörös szerb válogatott játékosa. A 25 éves csatár duplázott a Paks ellen, s az eddigi öt Vidi-fellépésén hat gólig jutott.

A cikk a focitipp.hu oldalon is megjelent.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?