FTC: vége a hitegetésnek

Budapest. Mivel csütörtökig sem történt pénzügyi teljesítés a Celladam-csoport részéről, a Ferencvárosi TC felbontotta a tavaly év végén kötött szponzori szerződést.

A csütörtöki rendkívüli elnökségi ülést követően Furulyás János elnök azt mondta: a maga részéről továbbra is bízik abban, hogy a Kovács Ádám által vezetett csoport a jövőben valamikor partnere lehet majd a Ferencvárosnak, de egyelőre láthatóan üzleti nehézségekkel küzd a vállalkozás, ez pedig nem teszi lehetővé a megállapodás betartását. „Még a tanácskozás idején is érkeztek írásbeli ígéretek, de mostanra elfogyott a türelem. Úgy vélem, hogy a klub túlzott megértést tanúsított. Mindenesetre anyagi gondokat nem okozott az ügy” – mondta Furulyás János az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón. „Egy szerződés felbontásához nem elég az egyik fél, ahhoz közös megegyezés kell. Egyébként pedig a pénz, amit számon kérnek, megvan egy számlán, már csak adminisztrációs lépésekre van szükség az átutalással kapcsolatban” – nyilatkozta tegnap Kovács Ádám.

Az FTC vezetősége november 25-én jelentette be, hogy a Celladam-csoport lesz az új főszponzor, míg Várszegi Gábor cége, a Fotex Rt. fokozatosan kiszáll a klub finanszírozásából. Az egyesületnek a megállapodás szerint március 10-ig kellett volna megkapnia az első, 300 millió forintos részletet. November 25-én a Celladam-csoport azt vállalta, hogy a létrejött szerződések értelmében három éven belül 1,2 milliárd forintot – évi 400 milliót – utal át a Ferencvárosnak, majd 2006-ban újabb 300 milliót ad a részvényekért, így tulajdonossá lép elő. Az egyesület addigi tulajdonosa, a Fotex Rt. a korábbi 1,85 milliárd forintos támogatásáért cserébe megkapta a klub részleges kereskedelmi jogait, tehát a Fradi-sörből, a Fradi-whiskyből, a Fradi tv-ből és a Százszázalék Fradi című újságból származó bevételek Várszegi Gábort illetik. A Fotex Rt. ugyanakkor három éven keresztül évi 100 millió forintos összeggel támogatja a Ferencvárost, melynek fejében a reklámfelületek 10 százalékára tarthat igényt.

Furulyás János azt is közölte, hogy a mostani szerződésbontás nem okoz megoldhatatlan gondokat a szakosztályoknál. Az elnök szerint a labdarúgócsapat jövőjét már csak azért sem fenyegeti veszély, mert március 10-én megállapodást kötött a Sportfolió Kht. a Ferencvárosi Torna Club sportegyesülettel arról, hogy az Üllői úti-stadion kezelői jogát egy forint ellenében 49 évre átadja. Már zajlanak azok a tárgyalások, melyek sikeressége esetén egy nyugat-európai befektető csoport egy euróért megkapja a területet, amelyen egy multifunkcionális létesítményt épít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?