Fradi-siker a rangadón

Pénteken a Balaton FC–Videoton (1:0) találkozóval rajtolt Arany Ászok Liga őszi záró fordulója. Győzelmükkel bebiztosították őszi elsőségüket a a siófokiak. A Fradi hazai pályán jobbnak bizonyult az Újpestnél. A Pécs a Sopront verte, a Haladás–Békéscsaba, és a Győr–MTK meccs döntetlenre végződött.

Tököli lövésébe a földön fekvő Szélesi ért bele, ezzel a góllal szerzett vezetést a Fradi az Újpest elleni rangadónnb1.hu-felvételAz orvosok félig tettek csodát: a pénteken vírusos fertőzéssel kórházba szállított Dragóner nem épült fel, így nem lehetett ott a stadionban, pályára lépett viszont az ugyancsak gyomorrontással bajlódó Lipcsei, persze az a kezdés előtt még kérdéses volt, hogy menynyire tudta magát túltenni a betegségen.

A Ferencváros szakmai igazgatója, Garami József egyébként eredeti terveit megváltoztatva nem nevezte a kezdők közé Rósa Dénest, viszont bizalmat kapott Adem Kapic. Újpesti részről is feljegyezhettünk egy változást: bekerült a csapatba az a Tokody Tibor, aki a két csapat legutóbbi Üllői úti mérkőzésén vezetéshez juttatta a vendégeket, ám akkor végül 2:1-re a hazaiak nyertek.

A nagy rangadó a megszokottnál gyorsabb iramban kezdődött, bár az első percekben a mezőnyjáték dominált, csupán Gera Zoltán fejesénél hördült fel a publikum. Mindkét csapat alaposan megszervezte védekezését, volt, hogy Tököli Attilára két védő jutott, és a Tokody Tibor, Kovács Zoltán páros sem unatkozott Bognár Zsolt és Zováth János állandó társaságában. Aztán a 8. percben már ez is kevés volt, mert vezetést szereztek a zöld-fehérek – igaz, egy lila öngól révén... A gól után sem csökkent az iram, de a hátrányban lévő Újpest nem tudott eljutni az FTC kapujáig, a hazaiak viszont némi mezőnyfölényre tettek szert a nem sokat mozgó vendégekkel szemben. Ezért is okozott némi meglepetést, hogy Simek Péter a félidő közepén egyenlíteni tudott. Ettől felbátorodott az Újpest, és egyre-másra kezdeményezte az akciókat, ám a hazaiak sem voltak restek, így jó iramú futballt láthattunk.

A látványosságra sem lehetett panasz, hiszen Simek távoli kísérlete után a kapufán csattant a labda, majd ennél meghökkentőbb eseményt is történt: az Újpest-szurkolók felőli részen Lipcsei szeretett volna szögletrúgást elvégezni, és ott hatalmas kockacukorzápor fogadta... A lefújás előtt Tököli fejelt meg egy labdát, amelyet Vlaszák kiütött – a zöld-fehér játékosok szerint a gólvonalon belülről. Ezt a meccs után az újpestiek is elismerték.

A 2. félidőt aktívabban kezdte a hazai gárda, de Vlaszák jó napot fogott ki, és kétszer is bravúrral tudott hárítani. Ám az 58. percben már az ő képességeit is felülmúlta Gera, hiszen a csatár lövése után a hálóban kötött ki a labda. A hátralévő időszakban a zöld-fehérek nem akarták erőltetni különösebben a futballt, az Újpest pedig nem tudta. ĺgy aztán visszafogott 2. félidő után a fordulás utáni teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyert a hazai gárda. Folytatódott viszont az Újpest rossz sorozata, a lilák legutóbb 1994-ben tudtak nyerni az Üllői úton, és immár az utolsó öt ferencvárosi látogatása alkalmával veszített.

Randalírozó szurkolók

Budapest. Az Árpád hídi metrómegállónál a rendőrség 22 szurkolót állított elő a Ferencváros–Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzés után. A megvadult drukkerek az Újpest-Központ felé közlekedő metrón jelentős károkat okoztak, s emiatt az utasok nagy része félelmében leszállt a szerelvényről. A rangadó előtt három újpesti drukkert állított elő a rendőrség. Később egyiküket rendzavarás, míg a másik kettőt garázdaság miatt őrizetbe vette. Az Üllői úti stadion előtt ugyancsak garázdaság miatt a BRFK egy hazai fanatikust vettek szabálysértési őrizetbe. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?