Főtáblán a magyarok

Perth. A teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnoksága, a 16. Hopman Kupa magyar sikerrel kezdődött, ugyanis a selejtezőben a Mandula Petra, Sávolt Attila alkotta csapat 2:1-re legyőzte Kanadát. Az első találkozón a világranglistán 40. Mandula két sima játszmában verte Maureen Drake-et.

Perth. A teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnoksága, a 16. Hopman Kupa magyar sikerrel kezdődött, ugyanis a selejtezőben a Mandula Petra, Sávolt Attila alkotta csapat 2:1-re legyőzte Kanadát. Az első találkozón a világranglistán 40. Mandula két sima játszmában verte Maureen Drake-et. A folytatásban a sérülés és betegség miatt több hónapos kihagyás után most visszatérő Sávolt meglepetésre vereséget szenvedett Frank Dancevictől. A főtáblára jutásról döntő páros viszont ismét a magyarok sikerét hozta.

Vasárnapra virradóra a magyar csapat a csoportküzdelmek nyitányán 3:0-ra kikapott Ausztráliától. Mandulának illett volna hoznia saját meccsét, Alicia Molik ellen ugyanis szinte behozhatatlan előnnyel vezetett. Az első szettet 6:4-re nyerte a magyar játékos, s noha a másodikban fej fej mellett haladt riválisával, a rövidítésben 4:0-ás fórra tett szert. Ekkor azonban elfogyott a tudománya.

EREDMÉNYEK – selejtező: Magyarország–Kanada 2:1 (Mandula–Drake 6:3, 6:2; Sávolt–Dancevic 4:6, 3:6; Mandula, Sávolt–Drake, Dancevic 3:6, 6:1, 10:3).

B-csoport: Ausztrália–Magyarország 3:0 (Molik–Mandula 4:6, 7:6, 6:2; Hewitt–Sávolt 6:2, 6:2; Molik, Hewitt–Mandula, Sávolt 7:6, 6:1).

Ma hajnalban játszották a csoport második találkozóját, a Belgium–Szlovákia meccset. Az Oroszország–Franciaország összecsapás (A-csoport) 10.30-kor kez-dődik. (MTI, O-O)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?